Top 3 sunete care ii enerveaza la culme pe adulti


Ce ii enerveaza cel mai tare pe adulti? Bormasina care da gauri in pereti? Motorul turat la maximum al vecinului? Sorbitul supei la masa sau zgomotul facut de taste cand cineva scrie la computer? Credeai ca nu poate fi nimic [...]


Ce ii enerveaza cel mai tare pe adulti? Bormasina care da gauri in pereti? Motorul turat la maximum al vecinului? Sorbitul supei la masa sau zgomotul facut de taste cand cineva scrie la computer?

Credeai ca nu poate fi nimic mai enervant decat zgomotul degetelor care “danseaza” pe tastatura sau persoanele care vorbesc tare la telefon in public? Ei bine, oamenii de stiinta au descoperit ca mai sunt si alte sunete care ii enerveaza la culme pe adulti.

1. Smiorcaielile copiilor

2. Plansul bebelusilor

3. Limbajul copilaresc al adultilor

Daca aveai dubii, acum e oficial! Adultii sunt deranjati cel mai tare de smiorcait. Cercetatorii au constatat ca aceste sunete reusesc sa ii distraga pe adulti de la munca lor, precum si de la activitati banale, cum ar fi vorbitul la telefon.

Pur si simplu lucrezi mai putin si mai prost cand asculti un copil care se smiorcaie“, sustine profesoara de psihologie Rosemarie Sokol Chang, co-autoare a studiului publicat in Journal of Social, Evolutionary, and Cultural Psychology.

Cum au ajuns oamenii de stiinta la aceasta concluzie? Participantii la studiu care au fost rugati sa faca simple scaderi matematice in timp ce ascultau diferite sunete - zgomotul motorului, discutii ale altor persoane, etc – au facut mai putine greseli decat cei care au ascultat niste copii care se smiorcaiau.

Smirocaielile ii afecteaza in aceeasi masura pe barbati si pe femei, iar rezultatul studiului a fost acelasi atat pentru persoanele fara copii, cat si pentru cele care aveau deja o familie si nazdravani.

related posts

Modifică setările cookies