Oamenii de stiinta din din Stockholm au descoperit ca ciocolata, in special cea neagra, previne aparitia atacului cerebral.
Ciocolata nu este neaparat daunatoare organismului, dupa cum arata un studiu recent al specialistilor suedezi. Cercetatorii de la Institutul Karolinska din Stockholm, au descoperit ca ciocolata, in special cea neagra, reduce riscul unui atac cerebral, scrie DailyMail.
“Ciocolata trebuie consumata cu moderatie, deoarece contine multe calorii, lipide si zahar. Dat fiind ca ciocolata amaruie contine mai multa cacao si mai putin zahar, consumul acestui tip de ciocolata ar fi mai benefic pentru sanatate“, a spus Susanna Larsson, coordonator al cercetatorii.
Atacul cerebral sau accidentul vascular cerebral este o afectiune medicala majora. Cifrele de specialitate arata ca aceasta boala este a treia cauza de mortalitate din lume, dupa afectiunile cardiovasculare si cancer.
Pentru a preveni aparitia acestei afectiuni, medicii recomanda medicamente pentru scaderea tensiunii, renuntarea la fumat si adoptarea unui stil de viata sanatos, care presupune renuntarea la sedentarism si alegerea unei diete sanatoase.