Stirile ProTv demareaza campania “Vreau si eu parintii mei!”


De Ziua Copilului, la ProTv debuteaza campania Stirilor ProTv “Vreau si eu parintii mei!”, campanie care isi propune sa atraga atentia asupra fenomenului extrem de grav al abandonului infantil si asupra unei legislatii extrem de greoaie care nu inlesneste si [...]


De Ziua Copilului, la ProTv debuteaza campania Stirilor ProTv “Vreau si eu parintii mei!”, campanie care isi propune sa atraga atentia asupra fenomenului extrem de grav al abandonului infantil si asupra unei legislatii extrem de greoaie care nu inlesneste si incurajeaza infierea copiilor parasiti.

Scopul campaniei este unul pe cat de nobil, pe atat de simplu: nici un copil fara parinte! “Vreau si eu parintii mei’ isi propune determinarea autoritatilor sa simplifice procesul de adoptie, scoaterea copiilor din centrele de plasament mamut, infiintarea Tribunalului Copilului in toate judetele din Romania, reevaluarea adoptiilor internationale, aducand in atentie modelelele altor tari care dau copii spre adoptie strainilor.

Corespondentul Stirilor ProTv, Paula Herlo, va arata indeaproape cum 40.000 de copii abandonati sunt impiedicati de o lege extrem de complicata si incoerenta sa aiba parte de parinti, de o familie. Va arata nu numai care sunt problemele, ci si care ar putea fi solutiile care sa duca la transparenta si simplificare in procesul de adoptie, indemnand autoritatile la responsabilizare.

“Campania isi propune sa atraga atentia asupra copiilor abandonati. 40 de mii sunt in Romania. Suntem pe primul loc la numarul de copii parasiti in Europa si totusi statul n-are politici coerente pentru a-i proteja. Inca mai exista centre de plasament mamut in care cresc impreuna peste 100 de copii, legea adoptiilor nu incurajaza romanii sa ia un copil acasa, iar autoritatile refuza sa recunoasca faptul ca ne confruntam cu o situatie cu adevarat grava. Vrem ca in urma acestei campanii fiecare copil abandonat sa ajunga intr-o familie. Fie cea naturala, fie adoptiva, fie la parinti maternali sau in casa de tip familial. Important e ca ei sa simta caldura unui camin”, spune corespondentul Stirilor ProTv, Paula Herlo.

related posts

Modifică setările cookies