Femeile cu scleroza multipla pot naste copii sanatosi


Noi evidente atesta faptul ca femeile care sufera de scleroza multipla pot duce o sarcina la bun sfarsit in deplina siguranta si pot aduce pe lume copii sanatosi, intocmai ca o gravida fara risc. Potrivit unor descoperiri recente, publicate intr-o [...]


Noi evidente atesta faptul ca femeile care sufera de scleroza multipla pot duce o sarcina la bun sfarsit in deplina siguranta si pot aduce pe lume copii sanatosi, intocmai ca o gravida fara risc.

Potrivit unor descoperiri recente, publicate intr-o revista de specialitate din Brazilia, daca circumstantele sunt favorabile, atunci femeile diagnosticate cu scleroza multipla pot naste copii fara sa intampine probleme.

Scleroza multipla este o dezordine la nivel neurologic si apare in momentul in care sistemul imunitar ataca in mod gresit fibrele nervoase ale aceleiasi persoane. Scleroza multipla duce la simptome deosebit de grave, precum slabirea muschilor, amorteala membrelor, vedere slaba si deplasare ingreunata.

In urma cu cativa ani, femeilor diagnosticate cu scleroza multipla li se sugera sa evite sa ramana insarcinate, in mare parte datorita ingrijorarilor ca o sarcina le-ar putea inrautati simptomele bolii. Dar studiile din ultimii zece ani au demostrat contrariul: multe femei aau observat o ameliorare a simptomelor si chiar disparitia acestora in timpul sarcinii.

O explicatie poate fi urmatoarea: in timpul sarcinii sistemul imunitar isi incetineste activitatea in mod natural, astfel ca nivelul hormonilor anti-inflamatorii numiti corticosteroizi cresc in aceasta perioada.

Potrivit celor mai noi descoperiri stiintifice, femeile cu scleroza multipla nu intampina risc de complicatii in sarcina. Echipa de cercetatori de la Universidade Metropolitana de Santos din Brazilia a pus cap la cap 22 de studii internationale din 1980 pana in prezent, in care au fost implicate peste 13.000 de femei. Concluzia a fost ca boala regreseaza usor in timpul sarcinii si revine la scurt timp dupa nastere.

Rezultatele studiilor combinate mai arata ca gravidele care sufera de scleroza multipla nu sunt supuse riscului de avort spontan, nastere prematura, greutate mica a fatului la nastere sau nasterea unui bebelus cu defecte congenitale intr-o mai mare masura decat gravidele fara aceasta boala.

Cu toate acestea, este foarte important pentru femeile cu scleroza multipla sa colaboreze strans cu medicul in momentul in care se decide sa ramana insarcinata.

Unul dintre motive: pe timpul sarcinii si in perioada precpnceptiei va trebui, cel mai probabil, sa opreasca medicatia pentru tratarea sclerozei. Pnetru ca totul sa fie tinut sub control, neurologul ar trebui sa comunice cu obstetricianul care trateaza gravida cu scleroza multipla.

related posts

Modifică setările cookies