În cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, Iancu Guda a vorbit despre educație financiară reală și perfect aplicabilă în realitate, circuitul banilor, dar și modul cel mai eficient de a face investiții.
Cum se descrie Iancu Guda
„Misiunea mea este să ajut oamenii și antreprenorii să pună banii în mișcare cu inteligență, pentru investiții și alegeri financiare care fac bine pe termen lung. Modul cum producem banii, alegerile privind cheltuielile, dimensiunea și gestiunea economiilor care rezultă sunt decisive pentru prosperitatea afacerilor sau a gospodăriilor”, spune Iancu Guda.
„Știi diferența între ceea ce îți dorești și ceea ce ai și ce te face fericit. Adică când știi ce vrei de la viață și trăiește în armonie cu asta, ești fericit. Și e simplu. E greu să ajungi la simplitate, pentru că e foarte de greu să știi ce îți dorești de la viață. Și sunt cupluri care după 20 de ani își dau seama. Din păcate, unele ajung la despărțire, chiar mai devreme. De ce? Pentru că își dau seama – eu îmi doresc altceva și celălalt partener vrea altceva și atunci asta e”, explică expertul financiar în cadrul podcastului.
În plus, Iancu Guda a dezvăluit care sunt pașii de urmat pentru a ajunge să ai un milion de euro în cont în doar cinci ani de zile.
Expertul financiar a făcut un calcul simplu prin care a arătat cum pot economisi românii sume mari de bani și cât de important este să știm să ne gestionăm corect banii în fiecare lună.
În opinia lui Iancu Guda, adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi eliminarea cheltuielilor inutile pot asigura stabilitate financiară.
„Deja am investit 200 de mii într-un ONG, iar companiile sponsorizează și donează și le mulțumesc pe această cale și partenerilor care susțin dezvoltarea aplicației Money in Motion. (...) Este un proiect social ca să ajute românii să îi ajute să fie mai disciplinați, să vadă unde au risipă, de unde pot economisi mai mult, pentru că, să știți un pachet de țigări pe zi înseamnă cam 124.000 de euro în 30 de ani, inclusiv investițiile care se puteau face. Dacă doi adulți fumează, vorbim de un sfert de milion de euro. (…) Apa plata pe care o cumpărăm îmbuteliată și în loc să ne putem un filtru la robinet, 2 litri de apă pe zi, pe membru, cu o familie cu 3 membri înseamnă 90.000 de euro în 30 de ani. Sume economisite, care pot fi investite. Sunt sumele mici pe care dacă le economisim, nu din zgârcenie sau lăcomie, ci din dragoste că ne iubim familia și vrem să le oferim ceva în 20-30 de ani”, a spus explicat Guda.
Mai multe informații AICI.