Igiena, mai presus pentru mamici decat religia


Nu cu mult timp in urma, igiena si invataturile morale erau situate pe aceeasi pozitie in topul prioritatilor mamelor din intreaga lume. Recent, igiena a surclasat religia insa. Mamicile spun ca igiena personala este, de departe, cel mai important element [...]


Nu cu mult timp in urma, igiena si invataturile morale erau situate pe aceeasi pozitie in topul prioritatilor mamelor din intreaga lume. Recent, igiena a surclasat religia insa.

Mamicile spun ca igiena personala este, de departe, cel mai important element in cresterea copilului lor, aceasta depasind cu mult aspectul religios si credinta.

In urma unei cercetari de proportii, 77% dintre femeile chestionate au raspuns ca nimic nu este mai important pentru ele decat curatenia copilului lor. Religia si credinta s-au clasat pe ultimele locuri, doar 16.5% dintre parinti afirmand ca acestea sunt prioritare in momentul in care isi cresc copii.
Curatenia ocupa locul fruntas atat in ceea ce priveste parerea mamicilor, cat si a taticilor.

Din cele 7.000 de persoane care au fost implicate in cercetare, 65.5% au clasat bunele maniere pe pozitia a doua, iar sportul si dieta echilibrata au urmat pe locul trei, fiind votate de 54.5%.

45% dintre parinti considera ca este important ca micutii sa-si faca prieteni si-i educa in acest sens, iar 21% considera ca traditiile sunt importante.

Conform Daily Mail, religia a cazut pe ultimele locuri, drept dovada stand marturia celor 15% dintre parinti care au considerat-o cu adevarat importanta.

Ce au avut de spus reprezentantii spiritualitatii in urma realizarii acestui studiu?

Dr. Werner Jeanrod, profesor la Universitatea Glasgow a laudat tendinta parintilor, dar i-a incurajat sa nu uite de religie.

Suntem incantati ca oameni acorda atentie sporita igienei si ingrijirii corpului lor. Ceea ce speram este ca, pe langa aceasta, ei ii vor indruma pe copii sa lege relatii armonioase cu semenii lor si cu Dumnezeu“, a incheiat profesorul.

Pentru a-si argumenta alegerea, parintii au declarat ca pun pret pe igiena deoarece le este teama ca micutii lor se vor imbolnavi. Al doilea motiv a fost legat de relatiile de prietenie, ei considerand ca un copil curat isi va face mult mai usor amici la scoala si la joaca.

Mai mult decat atat, in urma studiului s-a observat ca mamicile chiar un in practica lectiile pe care le “predau” copiilor lor, 93% dintre ele au declarand ca ar prefera sa iasa din casa nemachiate decat fara sa se spele pe dinti.

Nu in ultimul rand cercetatorii arata ca in momentul in care devin mame, femeile capata o noua perceptie asupra igienei si se spala mai des pe maini.

related posts

Modifică setările cookies