Nasterea prematura poate fi evitata


Administrarea de progesteron in timpul sarcinii cu risc poate reduce incidenta cazurilor de nastere prematura cu 45%, anunta cercetatorii americani intr-un studiu recent.


Cele mai noi studii realizate de Columbia Laboratories Inc si Watson Pharmaceuticals Inc aduc o raza de speranta mamelor diagnosticate cu sarcina cu grad inalt de risc.

In lumea intreaga se nasc anual peste 12 milioane de copii prematuri, dintre care 500 de mii numai in Statele Unite.

Concluziile studiului demosntreaza ca exista posibilitatea de-a identifica gravidele cu risc si de a reduce rata bebelusilor nascuti inainte de termen printr-un procedeu pe cat de simplu, pe atat de eficient: tratamentul cu un hormon natural, pe nume progesteron.

Bebelusii nascuti inainte de saptamana 33 prezinta un risc ridicat de deces si probleme de sanatate si dezvoltare psihomotorie pe termen lung.

In SUA, de exemplu, 12,8% dintre copiii nascuti in 2008 au aparut pe lume inainte de termen, cu risc mare de a deceda in primul an de viata, dar si cu probleme respiratorii, paralizie cerebrala, dizabilitati intelectuale sau probleme cu vazul si auzul.

Descoperirile savantilor americani, publicate in revista Ultrasound in Obstetrics and Gynecology, vor fi de ajutor companiilor farmaceutice in lupta lor pentru aprobarea unui nou medicament, si anume un gel pe baza de progesteron. Potrivit companiilor, acesta urmeaza sa fie aprobat in a doua jumatate a anului. Administrat in timpul sarcinii, poate ajuta gravidele sa duca sarcina la termen.

Echipa a studiat 458 de femei cu un col uterin scurt, dintre care o parte a fost tratata cu gelul cu progesteron, iar o parte doar cu un medicament placebo (cu principii inacticve). Numai 8,9% dintre femeile carora li s-a administrat progesteron au nascut inainte de saptamana 33, comparativ cu 16,1% din gravidele care au fost tratate cu medicamentul inactiv.

Doar 3 procente dintre bebelusii nascuti de femeile carora li s-a administrat progesteron au avut probleme respiratorii la nastere, fata de 7,6% in randul bebelusuilor ale caror mame au fost tratate cu un medicament placebo.

Daca te numeri si tu printre mamicile cu un col uterin scurt, fa tot posibilul si stai cat mai mult intinsa, fara sa-ti soliciti fizic organismul. Asta pentru ca pana cand medicamentul va ajunge si pe piata din Romania, va mai trece ceva timp. Pana atunci, noi iti uram sa ai o sarcina lipsita de… surprize. 

related posts

Modifică setările cookies