Un caz extrem de polidactilie: un baiat indian s-a nascut cu 34 de degete


Akshat Saxena, un baiat de un an si trei luni din India, a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind baiatul cu “cele mai multe degete”. El s-a nascut cu nu mai putin de 7 degete la fiecare mana si 10 [...]


Akshat Saxena, un baiat de un an si trei luni din India, a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind baiatul cu “cele mai multe degete”. El s-a nascut cu nu mai putin de 7 degete la fiecare mana si 10 la fiecare picior.

Am fost atat de bucuroasa cand s-a nascut, este primul meu copil. Dar, mai tarziu, cand am vazut cate degete are, am ramas socata si surprinsa“, a declarat mama lui Akshat.

Recent, doctorii i-au amputat doua degete de la fiecare mana si cinci de la fiecare picior, iar acum baiatul a intrat in normalitate. Pentru Akshat Saxena, va mai urma inca o operatie: pentru ca s-a nascut fara degetele mari de la maini, doctorii vor incerca sa i le creeze din degetele amputate, scrie Huffingtonpost.

Ce este polidactilia si cum se corecteaza

Polidactilia este o anomalie congenitala, care apare cel mai frecvent la oameni, dar si la caini sau pisici, si care presupune aparitia unor degete in plus la maini sau la picioare.

Polidactilia poate aparea singura sau ca o caracteristica intr-o suita de anomalii genetice. Aceasta malformatie apare cam la 1 din 500 de nasteri vii si se produce fara a fi provocata de ceva ce a facut mama in timpul sarcinii – polidactilia nu este corelata cu alimentatia sau cu stilul de viata al gravidei. Odata produsa mutatia, insa, se poate transmite generatiilor urmatoare.

Polidactilia poate fi corectata chirurgical, mai ales in primii ani de viata, astfel incat aspectul, sensibilitatea si functia membrelor respective sa fie aceleasi ca in cazul unor maini sau picioare normale, sanatoase.

related posts

Modifică setările cookies