6 branduri de lux…made in China


Brandurile de lux, dupa care tanjim toate, se straduiesc din greu sa-si micsoreze costurile de productie in perioada crizei. Si asta inseamna, in ultima vreme, ca etichetele din interiorul postetelor de mii de euro se schimba din “Made in France” si “Made in Italy” in “Made in…China”.


Nu este deloc glam, dar pentru a face fata unei perioade cu vanzari mici si costuri de productie mari, companiile care produc bunuri de lux isi externalizeaza productia.

Desi multe dintre ele nu ar recunoaste asta oficial nici in ruptul capului, din fericire, exista cateva branduri care nu au nicio problema sa marturiseasca faptul ca accesoriile si hainele lor au fost facute in China.

Cititi mai departe daca vreti sa descoperiti ce branduri de lux au renuntat la artizanii priceputi, dar lenti, pentru muncitori de fabrica rapizi si usor adaptabili.

1.    Prada

Doamnele si domnisoarele care isi tin nasurile in vant pentru simplul motiv ca detin o geanta Prada ar putea avea o surpriza uriasa daca ar descoperi ca mult-iubitul lor accesoriu provine din tara Marelui Zid. Miuccia Prada este unul dintre putinii detinatori ai unui imperiu de bunuri de lux care a fost incantat de ideea de a-si muta o parte a productiei in China, spunand “Mai devreme sau mai tarziu, se va intampla cu toti pentru ca [industria chineza] e atat de buna.”

2.    Coach

Majoritatea fanelor gentilor Coach s-au oripilat atunci cand au aflat ca acestea sunt produse in China in ultima vreme, dar cateva dintre ele au recunoscut ca daca calitatea ramane aceeasi, nu le deranjeaza unde sunt realizate accesoriile.

3.    Armani

Brandul italian se numara si el printre putinele marci de lux care nu se tem sa-si eticheteze produsele “Made in China”. Veti putea descoperi, asadar, mica inscriptie pe un ceas, pe o pereche de jeansi, dar si pe multe dintre obiectele vestimentare Armani Exchange, brandul lor pentru adolescenti.

4.    Burberry

Decizia popularului brand britanic de a inchide productia in Tara Galilor si de a se muta in Asia a socat multe iubitoare ale marcii. Cu toate acestea, miscarea este una necesara daca vor sa-si mai permita onorariile Emmei Watson.

5.    Mulberry
O geanta Mulberry costa minimum 900 de dolari si poate ajunge pana la 5.000. Cumparatoarele considera aceste preturi scandaloase, mai ales acum, cand se stie ca multe dintre bunurile lor sunt etichetate “made in China”.

6.    Marc Jacobs

Populara, comerciala si relativ ieftina, linia de produse Marc by Marc Jacobs este produsa in China, asa ca daca ai cumparat un produs MJ dintr-un magazin oficial, nu trebuie sa-ti faci griji in legatura cu autenticitatea lui atunci cand descoperi eticheta.

Mai mult decat atat, consultantul lor de fashion, Brent Klein, a confirmat ca si gentile ultra-scumpe Marc Jacobs sunt facute in China, desi pielea este importata din Italia.

 

  • 6 branduri de lux…made in China

related posts

Modifică setările cookies