De la pantofi de dans, la mouse flats. Cum a reinterpretat Marc Jacobs clasicii balerin


Inspirati din incaltamintea dansatorilor de balet, acesti pantofi delicati si-au “croit” drumul in garderoba tinerelor din intreaga lume, fiind apoi adoptati de generatii intregi de femei.


Denumirea de "balerin" vine din cuvantul italienescul "ballare" care inseamna "a dansa", iar prin extensie a fost atribuita pantofiorilor decupati si rotunzi folositi la opera in secolul al XIX-lea de catre copiii care invatau sa danseze. Inventarea lor, in 1947, a fost atribuita lui Rose Repetto, mama dansatorului Roland Petit, dar Coco Chanel i-a facut cu adevarat celebri, odata cu lansarea modelelor in doua culori cu varful negru.

Comozi, dar totodata sofisticati, balerinii de oras au devenit populari, in momentul in care Brigitte Bardot i-a purtat pentru prima oara in filmul “Si Dumnezeu a creat femeia”.

Nonconformist si extravagant, designer-ul Marc Jacobs a reinventat clasicii balerini de strada. Le-a adaugat ochi, nas, mustati si urechi si i-a transformat  in “mouse flats”. 

In plus, in fiecare sezon acestia sunt reinterpretati cu ajutorul texturilor, materialelor noi, precum al detaliilor inovatoare: tinte, glitter sau alte elemente metalizate.

Imediat, acest accesoriu adorabil a devenit preferatul fashionistelor din intreaga lume. Katy Perry i-a adoptat fara ezitare in garderoba personala, Miranda Kerr nu s-a mai putut desparti de ei, iar Beyonce si-a incaltat cu ei fiica, Ivy Carter, la prima iesire pe strazile New York-ului.
 
Balerinii Marc by Marc Jacobs sunt disponibili in magazinul Sport/Couture din Baneasa shopping City.

  • De la pantofi de dans, la mouse flats. Cum a reinterpretat Marc Jacobs clasicii balerin

related posts

Modifică setările cookies