1. Curele de slabire
“Pentru ca parul sa fie sanatos este important sa avem o alimentatie echilibrata si sa nu exageram cu diete drastice. Toate femeile tin, la un moment dat, o cura de slabire agresiva, iar in aceasta perioada in organism se produce un dezechilibru de substante. Lipsa vitaminelor si a anumitor proteine poate duce la caderea parului”, declara Cristi Pascu
Vitaminele responsabile pentru cresterea parului sunt vitamina H, complexul de B-uri si Zincul, iar lipsa lor afecteaza grav podoaba capilara. Vitamina H se gaseste in carne (la pasarile crescute in curte), in produsele lactate (lapte, branza si unt), in galbenusul de ou, dar si in stridii, somon, homar, ton, stafide, nuci, ciuperci, fulgi de ovaz sau unt de arahide.
2. Zaharul in exces
“Consumul alimentelor ce contin mult zahar duce la obezitate, care implica astfel si numeroase modificari hormonale. Acestea afecteaza indirect si sanatatea firului de par si se observa astfel ca multe femei supraponderale au firul de par foarte rar”, mai spune Cristi Pascu.
3. Consumul in exces de peste si fructe de mare
“Consumul de peste si de fructe de mare functioneaza ca o sabie cu doua taisuri, pentru ca exista pesti care au o cantitate mai mare de mercur decat cea de acizi grasi-omega 3. Evitati consumul de peste-spada, de biban de mare, de carne de rechin sau fripturile de ton. Mercurul in exces afecteaza grav sanatatea parului”.
4. Stilul de viata vegetarian.
“In cazul persoanelor care decid sa adopte un regim de viata vegetarian, aceasta trecere trebuie facuta cu foarte mare grija, pentru ca, prin absenta din alimentatie a carnii, se pierd multe proteine importante, care stimuleaza cheratina, esentiala in dezvoltarea firului de par. Trebuie consumate in schimb alte alimente ce contin proteine precum seminte de chia, quinoa, midgale, polen sau seminte de dovleac”, adauga hairstylistul.