Cum ingrijim parul cret. Metode prin care sa iti tii buclele rebele sub controlCa orice tip de par, si cel cret are nevoie in primul rand de hidratare. Exista produse de ingrijire special concepute pentru acesta, de la sampon la produse pentru coafat.

"Pentru a avea un aspect natural recomand folosirea unei creme pentru definirea buclelor impreuna cu folosirea unui difuzor si nu o spuma cu fixare puternica, care ar tinde sa-l incarce", spune hair stylistul Luciana Dorobat.

De asemenea, parul cret este necesar sa fie tuns in mod regulat pentru a-si pastra forma si a fi sanatos. "Cea mai potrivita tunsoare (pentru un par lung) este cea in scari care ajuta sa se distribuie volumul uniform si nu doar in partea de jos a parului. Si un par cret tuns scurt arata spectaculos, dar din pacate foarte putine persoane aleg sa adopte acest stil”, spune specialista pentru www.perfecte.ro.

Foto: Hair stylist Luciana Dorobat - Jovsky Studio

sI Hair stylistul Adi Perjovschi a dat, mai demult, cateva sfaturi fetelor cu parul cret. "Parul cret este de obicei mai dificil de intretinut decat cel intins sau usor buclat, pentru ca necesita mult timp si multi bani. La spalat, nu se maseaza foarte tare pielea capului pentru a nu se incurca, se spala pe lungime. Parul cret iti inghite o groaza de bani pentru ca trebuie sa folosesti mai mult sampon, mai multa masca, mai mult produs de styling, mai mult tratament. Practic ar fi un chin pentru persoana care il poarta, dar merita, rezultatul este uimitor", spunea Perjovschi pentru www.perfecte.ro.

 

CITESTE SI:

Parul cret - o bucurie sau o povara? Cum se face ingrijirea corecta a parului ondulat natural 

8 trucuri de ingrijire a parului cret. Vezi cum iti mentii buclele impecabile fara un efort prea mare

In oarecare masura, textura parului difera de la persoana la persoana in functie de gene. Un studiu din 2009 a analizat genetica firelor de par si a concluzionat ca in proportie de 85-95 de procente structura parului este codificata de ADN. Dar cum se manifesta acest lucru la nivelul fiecarui fir de par?

Cercetarile au aratat ca modul in care se curbeaza un fir de par depinde de natura foliculului sau. Atunci cand un folicul este asimetric, firul de par este oval si tinde sa se curbeze. Cand foliculul este simetric, firul de par va creste cilindric rotund si drept.

Parul cret poate fi descris si in functie de compozitie si structura. O echipa de cercetatori francezi au demonstrat acest lucru cand au utilizat un microscop electronic pentru a compara firele de par drept cu cele de par cret.

  • Cum ingrijim parul cret. Metode prin care sa iti tii buclele rebele sub control

related posts

Modifică setările cookies