De aceea, specialistii in cosmetica apicola Apiestetic au conceput o serie de tratamente post-expunere la soare, astfel incat, la finalul verii sa ne putem mandri nu numai cu un bronz frumos, dar si cu un ten sanatos si hidratat!
Deshidratare, acnee, sebum in exces – efectele unei sedinte de bronzare
Principala problema legata de expunerea la soare este data de faptul ca efectele razelor ultraviolete nu se vad imediat, ci peste 5, 10, 20 de ani, cand sesizam un numar mai mare de alunite, aparitia petelor maronii, pierderea elasticitatii pielii si accentuarea celulitei.
Ce vedem insa imediat dupa o “baie de soare” este: o diminuare a secretiei de sebum, in cazul persoanelor cu ten gras, o mascare a punctelor negre si estomparea punctelor rosii de acnee. Nu trebuie insa sa ne lasam pacaliti de toate aceste efecte pozitive, deoarece ele sunt de foarte scurta durata.
“In urma expunerii la soare, indiferent de tipul de ten pe care il avem, efectele secundare nu ezita sa isi faca aparitia. In cazul persoanelor cu ten gras, vorbim despre o accentuare a secretiei de sebum de catre glanda sebacee, in cazul persoanelor cu ten uscat este vorba despre o deshidratare intensa a epidermei, iar in cazul persoanelor cu un ten cu tendinte acneice observam o agravare a afectiunii”, a explicat Neli Pfeiffer, specialist cosmetician, manager Apiestetic.
Efectele soarelui: accentuarea celulitei si a vergeturilor
Trebuie sa avem insa in vedere si faptul ca, efectele razelor de soare nu se fac simtite numai la nivelul fetei, ci si la nivelul intregului corp.
Stiati ca expunerea intensa la soare poate duce la accentuarea celulitei si a vergeturilor?
Sau ca razele ultraviolete in exces, duc in timp la pierderea elasticitatii tesuturilor?
Explicatia acestui fenomen este simpla: prin expunerea excesiva la soare pierdem apa din tesuturi si impreuna cu ea si substantele nutritive. Acest lucru duce la aparitia unei circulatii sangvine deficitare si la scaderea tonusului organului cutanat.
Tratamentul cu miere, indicat post-bronzare!
Mierea este cel mai folosit ingredient in tratamentele faciale, datorita efectelor sale terapeutice recunoscute. Aplicata intr-un strat subtire pe fata, mierea de salcam sau de tei, calmeaza tenul, sterge discomfortul provocat de razele soarelui, hidrateaza pielea si o normalizeaza.
“Tratamentul apicol realizat in cadrul salonului Apiestetic urmeaza o serie de pasi, astfel incat rezultatul final sa fie cat mai vizibil si eficient. Se incepe cu un tratament usor de hidratare a pielii, urmat de drenaj cu miere pentru normalizarea circulatiei sangvine si limfatice. Se continua hidratarea cu miere, laptisor de matca si colagen, la care se adauga si elastina, in cazul persoanelor cu un ten matur. Partea a doua a tratamentului consta intr-un masaj usor de relaxare, cu alge, produse apicole si crema cu acid hialuronic. Pentru un ten imbatranit se apeleaza la o masca-cocktail apicol, formata din miere, polen, laptisor de matca sau colagen, elastina, caviar si placenta”, a explicat Neli Pfeiffer. Durata tratamentului este de o ora si jumatate, iar procedura trebuie repetata la fiecare patru saptamani.