De ce nu ar trebui să-ți lași niciodată părul ud prea mult timp, după ce l-ai spălat


Dacă obinuiști să-i speli părul seara sau noaptea și să-l lași să se usuce natural, până dimineața, ar trebui să te gândești de două ori înainte să mai faci asta. 


Specialiștii spun că niciodată nu ar trebui să lăsăm părul ud.
Atunci când este ud, părul se umflă, iar asta înseamnă că apa pune presiune pe cuticul, declară Dr Tim Moore vicepreședinetele Asociației Smart Devices,  din Australia pentru Daily Mail .

Pe de altă parte, atunci când părul este ud, își pierde forța. Astfel, își pierde jumătate din putere, iar asta îl face fragil, cu șanse mari să se rupă foarte repede. 


Citește și: Starea ta de sanatate, tradata de par. Ce spun suvitele tale despre tine


În plus, atunci când ne spălăm pe păr, îndepărtăm protectorul natural- care este grăsimea. Practic, după baie, părul rămâne foarte vulnerabil.

Specialiștii recomandă ca imediat după spălare, să îndepărtăm excesul de apă cu ajutorul unui prosop. Apoi, un uscător de păr setat la o temperatură joasă poate fi folosit în continuare, până la uscarea completă.  

Nu periați niciodată părul ud! 

Puteți folosi un pieptăn cu dinți foarte mari, cu mișcări lente. Nu frecați părul cu prosopul! Aceste obiceiuri distrug părul, iar procesul este ireversibil, spune Dr Moore .

 

  • De ce nu ar trebui să-ți lași niciodată părul ud prea mult timp, după ce l-ai spălat

related posts

Modifică setările cookies