Greseala pe care o faci atunci cand iti dai unghiile cu oja. De ce sare oja atat de repede


Iti sare oja de pe unghii mult prea repede? Daca folosesti o oja de calitate si nu una foarte ieftina, care de obicie este mult mai diluata, atunci nu poti da vina pe produs. Inseamna ca tehnica ta de aplicare a lacului este gresita. Iata ce trebuie sa faci pentru ca oja sa te tina mai mult.


Deborah Lippmann, specialista in manichiura, a dezvaluit pentru Harper's Bazaar care este secretul pentru ca oja sa ne tina cat mai mult.

Specialista a explicat ca solutia sta in modul in care aplicam straturile de oja. Cea mai mare greseala pe care o facem atunci cand ne dam cu oja este faptul ca nu asteptam ca straturile sa se usuce complet.

"Trebuie neaparat sa lasi fiecare strat sa se usuce perfect. Mai intai baza (un lac incolor, protector), apoi primul strat de oja, al doilea strat de oja si, la final, stratul protector de deasupra. Solventii din oja au nevoie de cel putin doua minute pentru a se evapora", spune manichiurista.

Ultimul strat poate consta intr-un gel special de uscare rapida a unghiilor.

O alta greseala pe care o facem si care face oja sa sara de pe unghii este faptul ca aplicam straturi prea groase de oja. Pentru ca oja sa se aplice uniform si sa reziste cat mai mult, straturile trebuie sa fie cat mai subtiri.

related posts

Modifică setările cookies