Trucuri prin care transformi un look de zi într-unul de seară


Cu siguranță ai fost și tu într-o situație în care ai fost nevoită să pleci de la birou direct la o întâlnire sau la un eveniment sofisticat, pentru care ai fi avut nevoie de o ținută diferită de cea pe care ai purtat-o la serviciu.


Pentru toate femeile care nu au posibilitatea sau timpul necesar pentru a se schimba la birou, avem câteva trucuri simple prin care poți transforma o ținută de zi într-una de seară, pe care o poți afișa fără probleme la o întâlnire cu noul iubit, la un concert la Ateneu sau la un cocktail cu pretenții.

Schimbă-ți geanta

Fie că îl păstrezi într-un sertar la birou, fie că l-ai pus de dimineață în geanta cu care ai plecat de acasă, un plic de seară îți poate schimba semnificativ look-ul. Dacă de obicei porți ținute de birou mai conservatoare, cu design minimalist, un plic îndrăzneț, auriu, argintiu sau cu elemente decorative bogate, poate adăuga o notă de glamour și rafinament unei ținute simple, dar elegante.

Schimbă-ți pantofii

Poate pentru o ținută de zi la birou preferi să porți o pereche de balerini comozi, mai ales dacă în meseria ta trebuie să stai mult în picioare sau ai de făcut diferite drumuri. Pentru un plus de eleganță, renunță la pantofii de birou în favoarea unei pereche de stiletto sau a unei pereche de sandale cu toc. Îi poți lua cu tine în geantă sau îi poți ține în mașină. Dacă participi la un eveniment sofisticat, poți opta pentru o pereche de încălțăminte din satin sau decorată cu pietre.

Bijuteriile fac diferența

O rochie obișnuită de zi se poate transforma facil într-una de seară atunci când adaugi una sau două bijuterii. Un colier spectaculos sau chiar un inel de cocktail vor da un alt farmec ținutei tale. De asemenea, o altă metodă foarte simplă de a trece de la un look de zi la unul de seară este să îți schimbi cerceii.

O pereche de cercei mai mari, cu pietre, vor da strălucire ținutei tale. Dacă ești pasionată de brățări, pentru un look de seară renunță la cele subțiri în favoarea unor brățări masive, suprapuse. Nu uita de broșe! Așa cum ai văzut pe podiumurile marilor case de modă în ultimele sezoane, broșa este un accesoriu indispensabil în garderoba femeii moderne.

Fie că alegi să porți una singură, cu un design neobișnuit, fie că preferi să faci un mix eclectic din mai multe broșe de dimensiuni mai mici, cu siguranță aceasta este o alegere care îți va scoate ținuta în evidență.

Nu uita de alte accesorii

După cum știi, accesoriile sunt deosebit de importante într-o ținută de seară. Pe lângă geantă și pantofi, mai sunt și alte detalii care fac diferența. De exemplu, o rochie simplă poate deveni mult mai interesantă dacă îi pui o curea metalică. De asemenea, unei ținute simple îi poți adăuga o eșarfă sau un șal amplu din mătase cu un imprimeu deosebit. Depinde doar de imaginația ta!

Schimbă-ți machiajul și coafura

Aceasta este cea mai simplă schimbare pe care o poți face pentru a-ți transforma look-ul de zi într-unul de seară. Cu trusa de machiaj pe care sigur o ai în geantă poți face minuni! Poți opta pentru accentuarea ochilor, adăugând fard sau tuș, sau îți poți pune buzele în evidență cu un ruj într-o nuanță seducătoare de roșu. De asemenea, îți poți schimba destul de repede și coafura. Dacă ai părul mediu sau lung, îl poți strânge rapid într-un coc dezordonat, după stilul lui Meghan Markle, sau îl poți lăsa liber pe spate dacă l-ai purtat strâns.

Să transformi o ținută obișnuită de zi într-una de seară nu este atât de greu pe cât poate părea. Urmând sfaturile de mai sus și cu puțină imaginație, orice look de zi poate deveni potrivit pentru o seară elegantă în oraș.

Sursă foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies