EXCLUSIV Monica Gabor, cum n-ați mai văzut-o până acum. E profesoară de engleză în Beverly Hills, iar noi am asistat la cursurile ei


Am fost la școală cu Monica Gabor în America. Vedeta predă engleza imigranților, în Beverly Hills, și ne-a primit la orele ei. Ce fel de profesoară e Monica și cum s-a adaptat vieții de peste Ocean aflați în interviul exclusiv acordat Perfecte.ro.


Autor: Dana Popa

Monica Gabor are o viață de invidiat în America. Relația cu Mr. Pink i-a deschis noi orizonturi peste Ocean, iar Monica nu a stat prea mult pe gânduri la împărțirea norocului. Deși își permite luxul de a sta acasă și a se bucura de tot ce-i oferă viața și partenerul ei, vedeta a făcut un pas important pentru ea însăși: se dedică binelui celor mulți, care au nevoi mult mai mari decât ea. Monica Gabor a devenit profesoară-suplinitoare de limbă engleză cu acte în regulă, iar elevii ei sunt imigranți de toate naționalitățile aflați în căutarea propriului noroc în țara tuturor posibilităților.

Monica Gabor trăiește visul american peste Ocean în timp ce-i ajută pe alții să-și perfecționeze limba engleză. Este foarte conștiincioasă, o perfecționistă în adevăratul sens al cuvântului, lăudată atât de propria ei profesoară de engleză, pe care o suplinește la nevoie, cât și de elevii cărora le predă.

Și pentru mine a fost o satisfacție profesională faptul că prin bunăvoința Monicăi – pe care o știu de ani buni și cu care am avut ocazia să colaborez în repetate rânduri – am ajuns singurul jurnalist român care a pătruns în universul ei de la școala în care predă

Ne-am întâlnit în Los Angeles, cu două zile înainte să mă întorc în țară, într-o dimineață ploioasă, chiar în fața liceului, Beverly Hills Unified School District Instructional Center. Monica a coborât să mă preia și să mă conducă în clasa în care le predă imigranților. Recunosc că am avut emoții și am petrecut două ore pline alături de ea și de cursanți din toată lumea. M-am transformat în elev și am participat activ la două ore pline de engleză, în care Monica s-a descurcat de minune.

Iată cum e viața Monicăi Gabor, la aproape cinci ani de la plecarea în Statele Unite ale Americii!

Monica, ești perfectă? Ce defecte crezi că ai? 

„Perfecțiunea nu există, este o iluzie. Fără imperfecțiune nici eu, nici tu nu am exista.” 

Cum îți place să te definești? Știu că ești perfecționistă! 

„Îmi place să încerc să fac totul cât mai bine cu putință, îmi place să îmbunătățesc viața mea si a celorlalți cum știu eu mai bine, fără să încerc să ating perfecțiunea. Întotdeauna vom face greșeli din care sperăm să învățăm și să nu le mai repetăm astfel încât să nu ne rănim pe noi si pe cei din jurul nostru.”

S-a tot scris, la un moment dat, că ai fi însărcinată cu Mr. Pink! Știu că vă doriți un copil împreună. 

„Cred că va fi o surpriză pentru noi toți, nu știm acum când se va întâmpla.”

FOTO: Anthony și Irina

Ți-ai dori tot fetiță sau te vezi și mamă de băiat? 

„Acum avem o fată și un băiat, pe Irina și Anthony. Dacă vom avea alți copii chiar nu contează ce sex vor avea, important este să fie sănătoși și să aibă o relație apropiată cu toți membrii familiei.”

Cum arată o zi obișnuită din viața ta în America?

„În timpul săptămânii stau în Beverly Hills pentru că merg la școală, weekend-urile le petrec în Malibu. Când sunt în Beverly Hills încep cursurile de la 9 dimineața și termin la ora 4 după amiaza. Acest lucru îl fac de trei ori pe săptămână, în zilele libere mă văd cu prietenii, merg la întâlniri de afaceri cu Pink și mă duc cu Anthony (fiul lui Mr. Pink – n.n.) la karate. În weekend-uri stăm, în general acasă, gătim, avem grijă de casă (curățenie, etc.) și ne uităm la filme cu Anthony. Alte dăți mergem la tot felul de locuri de joacă sau la Santa Monica Pier, unde este un parc de distracții.”

Cum te-ai acomodat în postura de profesoară și cât de ușor îți este acum să le predai imigranților?

„Este obositor, dar foarte satisfăcător. Sunt multe ore de pregătire înaintea cursurilor propriu-zise. Mă simt foarte bine în această postură, mi-e drag să fiu la școală.”

Descrie-mi, te rog, o zi de-a ta la școală! Ce simți când ești acolo, la catedră? 

„E un sentiment foarte plăcut să predai. În primul rând, predau din inimă pentru că mă identific cu imigranții și, în al doilea rând, predau ce știu din cărți. Mă determină pe mine să învăț pentru mine însămi din ce în ce mai mult, pentru că vreau să împart cu ei cât mai mult din ce studiez.”

Cât de tare te motivează să-ți perfecționezi engleza și să mergi în continuare la școală? Ai putea să stai mereu în vacanțe și la shopping, dar nu o faci. De ce? 

„Am trecut la altă etapă în viața mea, pur și simplu sunt mulțumită și împlinită. Nu mai sunt atașată de lucrurile materiale, normal că avem nevoie de bani pentru a putea avea grijă de noi și familiile noastre, dar de câte haine poți să ai nevoie când ai stilul de viață pe care îl am eu? Am tot ce îmi trebuie, sănătate în primul rând. Am suficiente haine și accesorii clasice care pot fi purtate pentru totdeauna. Tot ce vreau este să împart din norocul și bucuria mea de a învăța cu cât mai multă lume.” 

Irinuca (stânga) a devenit o domnișoară în toată regula

Ce ți s-a părut cel mai dificil, acum 8 ani, când ai început să înveți engleza? 

„Am început să învăț engleza din clasa a cincea, mereu mi-a plăcut. În clasa a 11-a deja am primit diplomă de competențe lingivistice excelente în limba engleză. Când începi să călătoresti, înveți cu adevărat orice limbă străină, nu numai limba engleză. Când te muți într-o altă țară te obișnuiești să vorbești în ritmul și dialectul lor. Este greu la început, ți se pare că toată lumea vorbește prea repede, pentru că până traduci în română ce ți s-a spus, ei trec deja la propoziția următoare. E o provocare, dar oamenii sunt construiți să se adapteze, așa am evoluat de-a lungul timpului.” 

Te-a ajutat și Mr. Pink să înveți engleza sau îl înveți și tu pe el, la rândul tău? Îl corectezi? 

„Când ne-am cunoscut felul prin care comunicam era prin desene. Nu știa engleză, a învățat din proprie inițiativă, cu ajutorul meu și al tuturor persoanelor de care s-a înconjurat, oameni de afaceri, prieteni și mai nou de la Anthony.”

Ce recomandări stilistice ai pentru cititoarele Perfecte.ro? Ce să poarte și la ce să renunțe? 

„Nu cred că sunt în măsură să dau sfaturi stilistice, știu doar că mereu vor fi la modă pielea curată și luminoasă, părul puternic și strălucitor, un corp sănătos și armonios. Dedic foarte mult timp îngrijirii pielii și sănătății, care scot în evidență orice ai purta.” 

Cu micul Anthony, fiul lui Mr. Pink

Ce spune despre ea profesoara de limba engleză a Monicăi 

“Monica este extrem de bine educată, engleza ei este superbă, este o profesoară foarte răbdătoare și calmă, toată lumea o respectă și o ascultă, are un stil personal minunat. Este extrem de diplomată! O cunosc pe Monica de 8 ani. A venit la mine cu un nivel avansat de limba engleză, acum a ajuns să predea, are un certificat de absolvire a limbii engleze. Dacă vrea să devină profesoară de engleză, are toate șansele. Are o mulțime de avantaje, nu este doar frumoasă la exterior, ci și la interior. Are un nivel avansat de limbă engleză, se descurcă foarte bine și la pronunție și la gramatică”, a declarat exclusiv pentru Perfecte.ro profesoara de engleză a Monicăi Gabor din America.

 

 

  

  • EXCLUSIV Monica Gabor, cum n-ați mai văzut-o până acum. E profesoară de engleză în Beverly Hills, iar noi am asistat la cursurile ei

related posts

Modifică setările cookies