Soția pilotului submarinului Titan avea rude pe Titanic. Cine este Wendy Rush


Detalii cutremurătoare ies la iveală despre familia pilotului submarinului Titan, dispărut în urma unei expediții turistice spre Titanic. Soția lui Stockton Rush, Wendy Rush, este descendentă a doi milionari care au murit pe pachebotul Titanic.


Wendy Rush, soția fondatorului companiei OceanGate Expeditions, avea rude pe vasul Titanic, scufundat în 15 aprilie 1912, în Atlanticul de Nord. Femeia descinde dintr-o familie bogată, fondatoare a lanțului de magazine de lux Macy’s.

La bordul pachebotului s-au aflat stră-stră-străbunicii ei, Ida și Isidor Straus, care au refuzat să părăsească Titanicul atunci când era pe cale să se scufunde. 

În filmul lui James Cameron din 1997, Ida și Isidor Straus sunt portretizați strângându-se în brațe, în pat, cu câteva clipe înainte ca apa să le cuprindă cabina. Sursa foto: YouTube

Conform mărturiilor vremii, cei doi pasageri de lux ar fi refuzat să părăsească pachebotul care se scufunda.

Am fost împreună de atâția ani. Unde mergi tu, merg și eu”, ar fi spus Ida Straus. Explicația refuzului este dată de faptul că în acele clipe de agonie, echipajul Titanicului a dat dispoziții ca primii care urcă în bărcile de salvare să fie femeile și copiii. Ida nu a vrut să se despartă de soțul ei. Așa că a rămas alături de el până la moarte. Sursa foto: Getty Images

Cei cinci pasageri ai submersibilului Titan au fost identificați: un explorator francez, un miliardar pakistanez și fiul său, un miliardar englez și fondatorul OceanGate, Stockton Rush.

Fotografii: Profimediaimages.ro/Getty Images

  • Soția pilotului submarinului Titan avea rude pe Titanic. Cine este Wendy Rush

related posts

Modifică setările cookies