Subiectul zilei: Sa iesi din casa nemachiata e mai stresant decat un interviu pentru un job. Cum comentezi?


Femeile nici nu mai concep ideea de a merge la serviciu nemachiate. Fondul de ten, rimelul si luciul de buze au devenit indispensabile, se pare, iar lipsa lor este o sursa sigura de stres. Asta zic femeile care au participat la un nou studiu. Asa o fi?


Sa iesi din casa fara pic de machiaj si sa mergi intr-o comunitate de serviciu poate fi mai stresat decat vorbitul in public, interviul pentru un job sau chiar o prima intalnire, conform unui sondaj facut de Vitality Show

Studiu a fost facut pe un esantion de 3.000 de femei, dintre care peste 50% au spus ca nu au foarte multa incredere in ele fara machiaj.

Situatia este mai accentuata in planul profesionat: 70% din ele au spus ca nu vor sa fie vazute de catre colegi sau sefi fara machiaj sau cu parul necoafat.

Perfecte.ro a facut un mini-sondaj prin redactie si, ce-i drept, rezultatele studiului au fost confirmate si la noi:

Diana, 25 ani: "Nu merg niciodata nemachiata la munca. In contextele profesionale, vreau sa-mi maschez defectele, iar lipsa machiajului ma face sa am mai putina incredere in mine".

Mihaela, 29 ani: "Da, sunt de acord. Este foarte stresant sa mergi nemachiata la munca. In momentul in care am cosuri sau pur si simplu, sunt obosita, am senzatia ca toata lumea se uita la defectele mele. Si astfel ma concentrez mai mult la cum sunt perceputa, decat la discutiile profesionale" 

Maria, 24 ani: "Nu sunt genul care se machiaza foarte mult, insa fondul de ten a devenit un must-have pentru serviciu. Am impresia ca sunt goala atunci cand nu folosesc nimic :) Ceea ce imi da o senzatie ciudata, evident"

Tu ce parere ai? Este lipsit de profesionalism sa mergi nemachiata la serviciu? 

related posts

Modifică setările cookies