„Este necesară o investigație suplimentară”! Reprezentanții OMS au spus de la ce animale ar fi pornit pandemia COVID-19


Dacă anul trecut se vorbea despre pangolin ca fiind animalul de la care a pornit și care a răspândit noul coronavirus în piețele din Wuhan și apoi în întreaga lume, acum reprezentanții OMS (Organizația Mondială a Sănătății) vin cu o altă teorie.


Potrivit presei din străinătate, OMS investighează în continuare cum s-a răspândit pandemia COVID-19 și de la ce a pornit aceasta, în Wuhan fiind prezenți mai mulți specialiști care ar fi reușit să identifice două surse: dihorii birmanezi și iepurii!

Reprezentanții OMS afirmă că aceste două specii de animale au fost vândute în piețele din Wuhan, inclusiv în cea în care s-a descoperit primul caz al unei persoane infectate cu noul coronavirus. Jurnaliștii de la The Wall Street Journal, care au aflat informații din anchetă, afirmă că Organizația Mondială a Sănătății a dezvăluit că trebuie făcute investigații suprimentare și că unele animale provit dintr-o regiune a Chinei aflată în apropierea granițelor cu Asia de Sud-Est.

În ciuda informațiilor oferite de către Peter Daszak (zoolog OMS) și Marion Koopmans (virusolog OMS), Comisia Națională de Sănătate din China și Ministerul de Externe din China au refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

foto: ShutterStock

Vezi și: Cum faci Tortellini in 15 minute

related posts

Modifică setările cookies