Esti primul nascut sau mezinul? Afla ce spune despre tine ordinea in care te-ai nascut in familie. Te regasesti?


Esti primul nascut, copilul mijlociu al familiei, mezinul familiei, sau singurul copil? Nu trebuie sa faci vreun test ca sa descoperi care sunt cele mai enervante lucruri la tine, este nevoie doar de urmatoarele informatii ce tin de ordinea in care esti nascut, in familie, si cum te afecteaza asta.


Primul nascut

Nimeni nu place un “eu-stiu-totul”, insa la primii nascuti asta predomina. Pe langa asta, acestia iubesc sa fie sefi si sa conduca totul, probabil aceste aspecte ii fac sa se transforme in oameni cu o cariera de succes. Asta vine si cu un pret: pot suferi de anxietate, comportament impulsiv, probleme in relatiile cu ceilalti, o inabilitate patologica de a-si cere scuze si tind sa fie mult mai severi.  Cum poti schimba asta la tine?  In primul rand, relaxeaza-te, nu poti avea tot timpul dreptate, si nici nu le poti rezolva pe toate. In al doilea rand, trebuie sa admiti cand gresesti si sa iti ceri scuze cand o faci, tuturor ni se poate intampla.

Copilul mijlociu al familiei

Este un fapt demonstrat ca cei mijlocii din familie sunt placuti de toata lumea, dar au si ei defectele lor. In primul rand, sunt atat de concentrati sa le faca altora pe plac incat nu-si mai dau seama ce vor cu adevarat.  Nu au abilitatea de a manevra un conflict, ceea nu este tocmai ok, luand in considerare ca si cea mai buna relatie implica conflicte cateodata. Cum poti rezolva asta? Incearca sa nu-ti mai fie teama sa spui ce vrei, chiar daca cineva o sa fie suparat pentru ce spui sau nu ii va conveni asta va duce la rezolvarea multor conflicte. 

Mezinul familiei

Cel mai mic copil se comporta ca atare. Este obisnuit sa primeasca totul atunci cand vrea si sa nu fie tras la raspundere niciodata. Mai pe scurt, toata atentia sa le fie acordata lor. Mezinul familiei tinde sa fie manipulator si lenes. Va avea tendinta de a risca mai mult ca primul nascut sau copilul mijlociu pentru ca va avea impresia ca mereu e cineva acolo sa il scape daca ceva nu merge bine si este foarte bun la a lua tot ce isi doreste. Cum sa rezolvi asta? Trebuie sa incetezi sa te mai rasfeti singur, sa iei viata in piept si sa te maturizezi.

Singurul copil

De vreme ce nu stiu cum e sa imparti sentimente sau lucruri materiale, singurul dintr-o familie copil tinde sa fie egoist. Copilul unic beneficiaza de modelele adultilor impprtanti din jurul lui, in compania carora creste si al caror comportamente si atitudini sunt adesea asimilate, el luand piept cu viata mai increzator si sigur de sine, maturizandu-se poate prea repede.. Parintii vor tinde sa ii ofere copilului cat mai multe lucruri, jucarii, hainute, iar el ar putea cu greu sa accepte mai tarziu ca in viata nu putem avea mereu totul si nu va intelege ca obtinerea de beneficii se face si cu sacrificiu.

related posts

Modifică setările cookies