Kim Kardashian a refuzat să folosească Facebook și Instagram pentru o zi, în semn de protest


Kim Kardashian și zeci de staruri din industria muzicală și din cinematografie nu s-au atins de cele mai populare rețele sociale, în semn de protest față de dezinformările și ura pe care le distribuie.


Celebrități din mai multe domenii de activitate i-au arătat obrazul lui Mark Zuckerberg pentru că nu face nimic pentru a stopa perpetuarea știrilor false, a dezinformărilor și a postărilor pline de ură de dragul profitului. Kim Kardashian, care are o comunitate de 188 de milioane de admiratori doar pe Instagram, a luat atitudine.

Îmi place că pot să intru în contact direct cu voi prin intermediul Instagram și Facebook, dar nu pot să stau deoparte și să tac în timp ce aceste platforme continuă să permită răspândirea urii, propagandei și dezinformării – create de grupuri care seamănă dezbinarea și divizează America” – și iau măsuri abia după ce oamenii sunt uciși”, a postat vedeta pe Instagram. Ulterior, postarea a fost înlăturată.

Leonardo DiCaprio, Demi Lovato, Jamie Foxx, Katy Perry, Natalie Portman și alte multe staruri au postat mesaje similare, după care au făcut o pauză de 24 de ore pe aceste rețele sociale.

Facebook și Instagram fac parte din aceeași companie, după ce Mark Zuckerberg, acționar majoritar la Facebook, a cumpărat Instagram pentru a deține supremația în social media. 

O petiție lansată de inițiativa Stop Hate For Profit a solicitat administratorilor celor două rețele sociale să îndepărteze grupurile de discuții care discriminează alte persoane pe criterii de rasă, apartenență și poziție socială, dar și grupurile antisemite, islamofobe și care promovează conspirațiile violente.

Mai mult, lui Zuckerberg și partenerilor săi li s-a cerut să schimbe politica platformelor, în sensul interzicerii oricărei pagini care promovează un eveniment de „chemare la luptă”. 

Totodată, acționarilor li s-a cerut să aloce 5% din încasările lor anuale pentru susținerea unor inițiative și organizații care luptă împotriva rasismului, urii și dezbinării „cauzate de lipsa de acțiune a Facebook”.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Miliția Modei by Costi Diță: „Când apare Kim Kardashian ne uităm toți ca broasca la barieră!”

  • Kim Kardashian a refuzat să folosească Facebook și Instagram pentru o zi, în semn de protest

related posts

Modifică setările cookies