Motivul pentru care ”au crăpat”, pentru 7 ore, Facebook, Instagram & WhatsApp!


Timp de 7 ore, Facebook, Instagram și WhatsApp au încetat să funcționeze din cauza unui update de server care a luat-o razna. 

Tag-uri: #Facebook #a picat

Milioane de useri n-au mai avut acces la social media după ce totul s-a prăbușit timp de șapte ore - este cea mai mare cădere globală a Facebook din anul 2008.

Chiar dacă Facebook nu a oferit un răspuns oficial pentru această cădere, un expert citat de The Sun pretinde că este vorba de ”o greșeală internă a angajaților” care a determinat site-ul să ”crape”.

De asemenea, cei din interior pretind că sistemele interne ale Facebook s-au prăbușit, iar angajații nu au putut accesa biroul central din California din cauza cartelelor blocate în timpul haosului care a durat 7 ore. 

În altă ordine de idei, alți useri cred că Facebook a fost victima hackerilor și că datele personale ale celor 1,5 miliarde de utilizatori au apărut pe un forum al acestora. 

Conform site-ului PrivacyAffairs, un tilizator al unui forum cunoscut de hackeri a postat un anunț în care susținea că a intrat în posesia a datelor personale a mai bine de 1,5 miliarde de utilizatori Facebook. 

Datele includ numele utilizatorului, adresa de email, locația, sexul, numărul de telefon și ID-ul de utilizator. 

Aceste afirmații au apărut, ca o coincidență, o dată cu probușirea Facebook, Instagram și WhatsApp, deși la momentul actual nimeni nu poate spune că cele două incidente sunt relaționate. 

Pe lângă aceste aplicații, Google, Amazon, Spectrum, Verizon, Twitter, Snapchat, TikTok, Apple, Telegram și Cricket Wireless au raportat căderi. Nu este clar dacă există o legătură cu criza de la Facebook. 

De asemenea, Tinder, site-ul Tinder i-a lăsat în ceață pe cei care îți căutau perechea. 

Conform fortune.com, Facebook a pierdut, în cele 7 ore în care a fost inactiv, 100 milioane de dolari. 

Foto: Getty

Share în bucate cu Alex Petricean - Scovergi cu avocado, prune sau cașcaval afumat
 

related posts

Modifică setările cookies