Reacția Nadiei Comăneci după ce și-a văzut costumul purtat la Olimpiada din 1976 expus la Banca Națională a României. Ce mai poți vedea la expoziția „Un alt fel de tezaur: Campionii României”


Nadia Comăneci a vizitat expoziția „Un alt fel de tezaur: Campionii României”, deschisă la Banca Națională a României, la invitația guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.


La câteva zile după lansarea expoziției „Un alt fel de tezaur: Campionii României”, Nadia Comăneci a venit să admire medaliile și costumele purtate de sportivii români la Olimpiade, de-a lungul anilor.

Ea a retrăit emoțiile revederii costumului purtat de lotul olimpic în anul 1976 la Jocurile Olimpice de la Montreal. Surpriza a fost foarte plăcută pentru marea gimnastă a României.

Nadia a scris istorie în anul 1976, când, la numai 14 ani, a obținut titlul olimpic absolut, a cucerit trei medalii de aur și a primit primul 10 într-un concurs de gimnastică. Tabela de marcaj nu era pregătită pentru o astfel de notă, așa că cifra afișată a fost 1.00.

La Muzeul BNR, se organizează tururi ghidate gratuite, de luni până vineri, la orele 10.00, 12.00, 14.00 și 16.00, printr-o programare pe adresa [email protected]. Este un prilej foarte bun de a petrece timpul cu copiii de toate vârstele, pentru a afla mai multe despre marii sportivi ai țării și meritele lor.

În timpul vizitei sale în România, Nadia Comăneci le-a întâlnit pe gimnastele care vor reprezenta România la Olimpiada de la Paris de anul acesta. „Succes fetelor. Ne vedem la Paris”, a scris Nadia în dreptul unor poze cu ele.

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Paris 2024, obținând 6 bilete de participare. Sabrina Voinea, Ana Barbosu, Andreea Preda, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță au reușit să obțină cinci bilete olimpice pentru TEAM ROMANIA la Paris 2024, iar Andrei Muntean, dublu medaliat la FOTE Tampere 2009 - argint la sol și bronz cu echipa, și dublu medaliat la JOT Singapore 2010 – aur, la inele, și argint la paralele, a obținut al șaselea bilet olimpic pentru TEAM ROMANIA și va fi prezent a doua oară la Jocurile Olimpice, potrivit cosr.ro.

  • Reacția Nadiei Comăneci după ce și-a văzut costumul purtat la Olimpiada din 1976 expus la Banca Națională a României. Ce mai poți vedea la expoziția „Un alt fel de tezaur: Campionii României”

related posts

Modifică setările cookies