12 semne clare ca relatia ta e pe sfarsite si nu mai e nimic de facut


Cand vine vorba de relatii, stim cu totii ca sunt doua drumuri pe care acestea le pot urma: sa duca la o casnicie fericita care va dura pana la adanci batraneti sau sa se termine cu o despartire dureroasa. Nicio persoana din jurul tau nu iti poate spune cu exactitate cand se va sfarsi relatia ta. Totusi, exista niste semne clare pe care daca le vei vedea, vei sti ca e timpul sa pui punct relatiei, pana nu va fi prea tarziu. 


1. Relatia voastra e lipsita de comunicare si afectiune. E mai mult decat evident ca afectiunea si comunicarea sunt importante ntr-o relatie. Atunci cand “Te iubesc” se transforma in reprosuri si certuri e un semn ca relatia e in pericol.

2. Ai o stima de sine scazuta. Intr-un parteneriat oamenii ar trebui sa se ridice unul pe celalalt, nu sa se simta slabi si fara putere. Daca te indoiesti de tine si tot ce mai tine legatura dintre voi doi este speranta ca va fi mai bine, ar trebui sa renunti la relatie.

3. Nu aveti timp unul pentru celalalt. Nu trebuie sa iti petreci tot timpul cu partenerul tau, dar macar majoritatea lui. 

4. Pierdeti prietenii. O relatie nu implica doar doua persoane, ci doua cercuri sociale. Uneori prietenii vostri devin prieteni comuni, dar alteori renunti la toti cei din jurul tau. Daca ai renuntat la femilia si prietenii tai pentru o relatie, ar trebui sa iti pui problema unei despartiri.

5. Nu va distrati. Oamenii fac tot feluri de lucruri ca sa se distreze. Ies in oras, fac sport, se plimba. Daca lista de activitati amuzante nu il implica si pe partenerul tau, ar trebui sa il excluzi din viata ta de tot.

6. Tii evidenta la ce face celalalt. O relatie nu e un meci de fotbal in care tu ii spui partenerului tau ca e randul lui sa gateasca, pentru ca ieri ai gatit tu. 

7. Iti folosesti toata energia fara sa ai un scop anume. O relatie ar trebui sa creasca, sa evolueze. Daca ai impresia ca tot ce incerci sa construiesti se darama, inseamna ca trebuie sa iesi din aceasta relatie.

8. Va certati mereu din aceleasi motive, pe care nu le rezolvati niciodata. Sa te certi din aceeasi cauza de fiecare data, fara sa rezolvi problemele care duc la neintelegeri, duce la un cerc vicios, care nu se va termina niciodata. 

9. Esti tratata ca si cum nu ai exista. Oricine se destainuie partenerului sau cand are probleme se asteapta la intelegere si sfaturi. Daca nu primesti aceste doua lucruri, nu vei fi niciodata fericita langa persoana de langa tine.

10. Nu te mai sustine. Sa iti sustii partenerul nu este o alegere, este o necesitate. Daca nu te simti incurajata in lucrurile pe care alegi sa le faci, nu este cazul sa iti gasesti alte hobby-uri, ci mai degraba alt partener.

11. Cauta afectiune in alte persoane. Sa apreciezi persoanele din jurul tau pentru felul in care arata nu e un lucru rau, dar atunci cand cauti afectiune la altcineva decat la partenera ta, e clar ca relatia nu mai are niciun rost.

12. Refuza ajutorul. Toate problemele de mai sus pot fi solutionate, dar trebuie sa primesti ajutor din partea celor din jurul tau. Daca refuzi ajutorul, inseamna ca nu mai crezi in aceasta relatie. 

related posts

Modifică setările cookies