Afla care este partenerul potrivit pentru tine in functie de trasaturile tale de personalitate


Oricine a avut o intalnire stie ca prima impresie e cea care conteaza, si cum suntem in era tehnologiei, inainte de intalnire marea intrebare este : “Pot sa vad o poza cu tine?”. Ne bazam pe chimie atunci cand interactionam cu un potential partener, asta in cazul unei intalniri fata in fata. Cand interactionam online ne focusam pe poza acelei persoane, incercam sa ii facem un profil inainte de a-l intalni, iar asta este normal, spun specialistii.


In timp ce am lamurit ca prima impresie si chimia predomina, se pare ca ar mai fi si alte aspecte de cunoscut la prima intalnire. Conform specialistei Helen Fisher, antropologist biologic si autoare a cartii “Anatomy of Love”,  intre 40-60% din personalitatea ta are legatura cu partea ta biologica ce in mod natural te va atrage spre parteneri cu un anumit sistem predominant de neurotransmitatori din creier. Fie ca vorbim de dopamina, serotonina, testosteron si estrogen, fiecare dintre cele patru sunt asociate unor anumite trasaturi de personalitate.

Asa ca inainte de a lasa chimia sau aspectul fizic sa aleaga in locul tau, poate vei gasi partenerul potrivit pe baza unor trasaturi de personalitate bazate pe stiinta. Afla ce trasaturi predomina la tine cu ajutorul urmatoarelor categorii:

Exploratorii

Sunt cei ale caror trasaturi predominante sunt legate de sistemul de dopamina. Conform Dr. Fisher, exploratorii tind sa fie atrasi de oameni ce seamana cu ei, “indivizi ce sunt la fel de curiosi, creativi, spontani, energici , aventurieri si inteligenti.”  Tu poti fi un aventurier spontan, gata sa mergi intr-o excursie in munti, iar el sa isi doreasca sa viziteze un muzeu, dar daca amandoi sunteti curiosi si energici, specialista spune ca tot puteti fi o pereche potrivita.

Constructorii

Sunt cei ale caror trasaturi predominante sunt legate de nivelul de serotonina. Merg intotdeauna pe siguranta, tind sa fie mai traditionali in ceea ce priveste valorile dupa care se ghideaza. Conform specialistei, constructorii respecta regulile, autoritatea si iubesc rutina si planurile. Ei prefera ordinea si sunt atenti la comportamentul lor. Si ei cauta oameni ce sunt ca si ei, asa ca daca te regasesti in aceasta categorie si iti “investigezi” potentialul partener, incearca sa cauti aceeasi placere pentru ordine, planuri si o perspectiva traditionala in partenerul tau.

Directorii 

Sunt cei ale caror trasaturi predominante sunt legate de sistemul de testosteron.  Acestia au aptitudini in special in matematica. Persoanele ce au nivelul de testosteron marit sunt buni in domeniul IT, mecanica sau muzica.  Conform Dr. Fisher acestia sunt inventivi, sceptici, competitivi, decisi si directi, intr-un cuvant i-am putea numi “rationali”. Daca te regasesti in aceasta categorie nu cauta pe cineva asemeni tie asa, cum le este recomandat exploratorilor sau constructorilor. Directorii sunt atrasi de opusul lor.

Negociatorii

Sunt cei ale caror trasaturi predominante sunt legate de sistemul de estrogen. Conform Dr. Fisher, negociatorii tind sa priveasca lucrurile in ansamblu, sa aiba un mod mai contextual si de durata in viziunea lor despre lume si probleme. Daca te regasesti inseamna ca iti place sa fii buna cu oamenii, esti atenta la cuvinte si expresii, de asemenea fiind si plina de imaginatie si empatic. Ca si directorii, si negociatorii sunt atrasi de opusul lor. 

related posts

Modifică setările cookies