Cinci motive pentru care nu le cred pe femeile care spun că adoră bărboșii


Ca multe alte lucruri și tendințe pe care le luăm din Vest, moda bărbilor lungi a prins rădăcini și în România. Bărbații care își lasă barbă vor să inspire maturitate, putere și forță, iar asta le dă pe spate pe femei. Ca purtător de barbă vă spun sincer că nu le cred pe femeile care susțin că iubesc bărboșii.


Bărbații care își lasă barbă au ajuns subiect de studiu pentru psihologi, care au încercat să găsească o explicație rațională pentru care masculii renunță la aparatul de ras. Concluziile lor au fost aproape unanime, un lucru cert fiind că reprezentanții sexului tare caută, prin această schimbare de look, să inspire forță și maturitate.

Barnaby J. Dixson, profesor de psihologie la Universitatea Queensland din Brisbane, Australia, a condus un studiu efectuat pe mai mulți bărbați din diferite zone ale lumii, care a avut ca scop identificarea percepției a 200 de femei. Juriul a fost pus să urmărească fotografii ale bărbaților înscriși în testare, cu barbă și fără barbă, după care i s-a cerut să le clasifice în funcție de statutul social pe care îl inspirau expresiile faciale ale subiecților. Concluzia a fost că bărboșii inspiră poziții sociale înalte, spre deosebire de bărbații privați de „podoaba” lor facială.

Fără îndoială, barba te face să pari mai masculin, mai matur și mai viril, dar în realitate nu e obligatoriu să fie așa. Doamnelor, iată de ce nu trebuie să vă luați după aparențe!

Barba poate ascunde un defect

Ok, te dai în vânt după bărboși, însă ai omis un lucru. Un bărbat își poate lăsa barbă și din alte motive decât cele invocate mai sus, iar unul dintre ele e acela că poartă doliu. În acest caz, nu e o idee prea bună să-i spui ce cool e cu noul look, dacă vrei să ai vreodată șanse să ajungi la inima lui. Dar, un bărbos poate să ascundă un defect fizic sau o suferință interioară, pe care nu le vei vindeca nici într-o mie de ani dacă nu știi cum să-l abordezi. Astfel, barba e ca un scut pentru el, pe care va trebui să înveți cum să-l dai la o parte. Serios, chiar vrei să te apropii de un tip care îți dă de înțeles că e inabordabil?

Ți-l imaginezi mâncând paste?

Mereu am problema asta, mai ales că sunt mare amator de paste. Însă m-am consolat cu faptul că pot mânca preparate de acest gen, fără probleme, în intimitate. Dar cum ar fi să luați cina în oraș și, în timpul mesei, să-i cadă bucăți de mâncare în barba lui stufoasă?

Citește șiCuloarea ochilor îți spune cine ești. Află ce nu știai despre tine!

Imaginea e memorabilă și eu o asociez adesea cu împodobirea pomului de Crăciun. Cred că îți va plăcea la culme, nu-i așa? 

Barba inspiră masculinitate până când masculul deschide gura

Judecăm adesea oamenii după aparențe. Pe același model, ne plac lucruri pe care nu le-am atins niciodată, dar și locuri în care nu am călcat până acum. De ce ar fi bărbații o excepție? De multe ori îți plac sau te îndrăgostești de tipi doar pentru că arată bine, de la distanță. Dacă barba inspiră masculinitate și putere eu zic să aștepți până ce masculul alfa deschide gura. S-ar putea să aibă o voce pițigăiată, șuierătoare sau chiar de soprană. Vi-l imaginați pe Narcis Ianău purtând barbă? Nici eu.

Citește și10 semne că un bărbat are un creier minuscul, fără să deschidă gura

Sărutul nu mai e ce-a fost

De când mi-am lăsat barbă am primit mai multe aprecieri decât îmi imaginasem. Pentru prima dată, părul de pe față a detronat culoarea ochilor, care era primul lucru sesizat de femei. Însă aprecierile astea sunt precum cele de pe Facebook, venite de la oameni care au ajuns doar accidental în lista mea de prieteni.

În realitate, femeile care îmi laudă barba nu m-ar săruta niciodată cu păr pe față, iar cele care au făcut-o deja mi-au spus că trebuie să o dau jos dacă vreau să repetăm isprava. Am ales să păstrez barba.

Nu știi dacă e viril decât după ce ajungi în pat cu el

Am auzit și grozăvia asta și țin să-ți tai elanul. Barba sau hainele pe care le poartă un bărbat nu sunt indicator de virilitate, dar tu poți să visezi frumos în continuare. Sfatul meu este să tragi concluzia abia după ce ajungi în patul lui.

Am uitat să-ți spun de ce mi-am lăsat eu barbă. Nu pentru a inspira putere, forță, determinare și maturitate. Am avut întotdeauna un complex cu nasul meu prea mare, așa că am luat decizia să-l ascund în barbă. Știu la ce te gândești, iar ceea ce-ți trece acum prin minte nu e neapărat adevărat. Da, cel din poză sunt eu.

 

  • Cinci motive pentru care nu le cred pe femeile care spun că adoră bărboșii

related posts

Modifică setările cookies