Dana Războiu, la Europa FM: „Violența psihologică este mai perversă, pentru că lasă urme care nu se văd”


Dana Războiu a fost invitata lui Cătălin Striblea într-o nouă ediție a emisiunii „Deșteptarea României” de la Europa FM. Cei doi au dezbătut cu ascultătorii două teme arzătoare ale zilelor noastre: abuzul asupra femeilor și discriminarea reprezentantelor sexului frumos.


Dana Războiu a ridicat la radio o problemă tot mai presantă a vremurilor pe care le trăim, și anume abuzul emoțional la care sunt supuse femeile în cadrul unor relații dezastruoase. Jurnalista, ea însăși victimă a unei căsnicii toxice, a explicat de ce trebuie să fim atenți la o altă formă de violență în cuplu sau în viața e familie.

Violența psihologică asupra femeilor este, într-un fel, mai perversă, pentru că nu lasă urme. Lasă urme, dar le lasă în suflet și nu se văd. Și nici nu poți să vorbești despre asta”, a spus Dana Războiu.

Jurnalista a mărturisit că abuzatorii nu sunt doar bărbați, și că bărbaților le este și mai greu să vorbească despre astfel de experiențe.

Ultimele studii în domeniu arată că la fiecare 30 de secunde o femeie din România este bătută, iar autoritățile nu au întotdeauna soluții. În cadrul dezbaterii, Cătălin Striblea și ascultătorii Europa FM au încercat să găsească propriile răspunsuri la această problemă.

Urmăriți toată discuția mai jos!

 

Pe PROTVPlus.ro puteți vedea emisiuni produse de Europa FM, inclusiv „Deșteptarea României”. Detalii AICI.

  • Dana Războiu, la Europa FM: „Violența psihologică este mai perversă, pentru că lasă urme care nu se văd”

related posts

Modifică setările cookies