Medicul sexolog Cătălina Andrei, despre cât de asumați sunt românii față de orientările lor sexuale


Medicul sexolog Catalina Andrei vorbește despre identificare sexuală în rândul românilor, explicând cum aceasta ține de o anumită credință.


”Identificarea ține de o anumită credință (sunt ateu sau religios.... sunt bi/homo/a/pansexual). Conform experienței personale, credințele se pot modifica în timp (cum și nevoile psihologice se modifică și putem avea comportamente diferite). Identificarea sexuală ține de credință (ce crezi tu că ești, nu ce cred alții/societatea, știința sau religia). E ok să respectăm credințele fiecărui om de pe planetă, inclusiv momentele în care acesta decide să le schimbe.

 

Despre "A fi asumat" trebuie să spun că mi-a luat ceva timp să înțeleg conceptul. Am auzit verbul asta de atâtea ori în jurul meu și am senzația că e la mare modă deși, "pe vremea mea", nu-l folosea nimeni. 

Am înțeles că este despre A LUA UN ANGAJAMENT ȘI A-L RESPECTA. Există români asumați pe credințe și identificare de gen,

cum exista și dreptul de a-și schimba opiniile de-a lungul timpului (așa cum eu am fost atee o perioadă, e dreptul meu să mă decid dacă îmi schimb sau nu credința). 

Pe tema sexualității în România, aș adăuga că există 2 mari dezavantaje culturale pentru generația 40 plus: anii de comunism și lipsa comunicării. Există și extrema generației sub 30 de ani, cea cu acces nelimitat la internet, influența media și comportamente și credințe diferite. 

Spuneam că iubirea este o formă de comunicare verbală, dar mai ales non verbală. Stimulii senzoriali fac diferența și ei sunt cheia pentru A COMUNICA IUBIRE în jurul nostru”, a spus medicul sexolog Cătălina Andrei.

related posts

Modifică setările cookies