O poveste de Halloween …


…nu de groaza, ci cu dovleci. Cred ca eu sunt singurul om din lumea asta care este mare fan dovleac. Pot sa mananc si unul intreg, daca imi pun ambitia…ceea ce pentru prietenii si colegii mei este o adevarata ciudatenie.


Dovlecii sunt mancare pentru porci, nu pentru oameni” – este parerea colegilor mei, pe care astazi i-am obligat sa manance  din placinta facuta ieri de mine. Au cam strambat ei din nas, nu prea au vrut sa manance, dar la cat m-am chinuit sa o fac, nu le-am dat posibilitatea sa refuze. Au mancat cu forta!

Poate va ganditi ce o fi fost asa de greu sa fac o placinta de dovleac, mai ales cand am si cumparat foile din supermarket.
Ei bine, a fost…ca la circ. Am luat dovleacul de 10 kilograme, l-am pus pe masa si m-am pregatit sa il tai…Numai ca mi s-a intepenit cutitul in el.

 Era atat de tare, incat m-am chinuit o jumatate sa ii fac o taietura de 15 cm!!! Nu am reusit sa tai nici macar o bucatica.

Cand deja ma dadusem batuta, ma suna maica-mea sa ma anunte ca vine cu “intariri”. In 5 minute parintii mei erau la mine la usa cu un fierastrau in mana :)) Jur! Vazuse taica-miu ca asa se taie dovleacul la piata. Maica-mea tinea de dovleac, taica-miu il taia cu fierastraul, iar eu tineam pisica sa nu se urce pe masa, fascinata de ceea ce vedea in fata ochilor. A mers repede cu fierastraul si apoi a inceput o adevarata munca in echipa: maica-mea l-a dat pe razatoare, taica-miu le impaturea, eu le puneam in tava si ungeam foile cu ulei.

A iesit super buna! Dar…multa, asa ca azi, dupa cum v-am spus, le-am adus si colegilor. Si acum intelegeti de ce nu le-am dat voie sa refuze, la cat efort s-a depus la placinta asta.

Pentru ca dovleacul avea vreo 10 kg, va dati seama ca mi-a mai ramas mai mult de jumatate. Am copt o tava si mi-a mai ramas de inca o tava. Si …mai am inca unul de 15 kilograme…pe care puteti sa il vedeti in poza de mai jos :))



Acum, doar sa nu fac “supradoza de dovleac “:)) Aseara am mancat placinta de dovleac, de dimineata dovleac copt si placinta, pentru pranz mi-am adus tot dovleac copt…diseara cred ca tot dovleac o sa mananc :))

PS: In caz ca va place si voua dovleacul (desi ma indoiesc :)) ) si vreti sa faceti placinta, iata reteta “dupa ochi” pe care am folosit-o eu:
-    foi de placinta din comert (nu foietaj)
-    compozitie din dovleac ras fin, zahar, scortisoara si ulei
-    am intins dovleacul pe toata suprafata foii (am pus cam 3 foi din alea subtiri) si apoi am rulat -o (cum se face “invartita cu nuca”),
-    am uns tava, am pus hartie de copt peste ea, am uns si hartia
-    le-am pus in cuptor, iar la final le-am insiropat cu apa cu zahar

Pofta buna ;)
 

  • O poveste de Halloween …

related posts

Modifică setările cookies