1. Rabdarea – cheia pentru o dieta corecta
Orice dieta de succes incepe cu setarea unor obiective realistice, care se pot integra cu usurinta in ritmul dumneavoastra cotidian. Nu va suprasolicitati organismul din start, nu va impuneti restrictii alimentare drastice si retineti ca cele mai importante sunt rezultatele pe termen lung.
"Asa-numitele “cure de slabire fulger“ desi pot avea efecte vizibile mai rapide, in interiorul organismului produc schimbari la nivelul metabolismului, ce pot da nastere efectului yo-yo specific dietelor hipocalorice. Asadar, echilibrul ramane litera de lege pentru o dieta corecta, care va va ajuta sa slabiti frumos si sanatos. Nu uitati ca odata cu procesul de slabire, nu doar metabolismul este cel afectat, ci si pielea sufera transformari prin care isi poate pierde elasticitatea, iar singura modalitate prin care puteti preveni acest lucru este sa slabiti treptat“, explica specialistul Ropharma in nutritie, Dr. Vera Daghie.
2. Nu renuntati la paine!
Chiar daca in timpul dietelor si nu numai, este indicat un consum cat mai scazut de paine si alti carbohidrati, doua felii de paine integrala nu va vor afecta silueta. Aceasta ramane un aliment de baza, intrucat organismul are nevoie de produse fainoase care asigura o concentratie importanta de proteine, glucide, lipide si minerale.
3. Nu sariti peste cina
“Atata timp cat alegem corect ora si produsele pe care le includem in alimentatia de seara, cina nu poate fi considerata inamicul siluetei.
Printre alimentele care pot constitui o cina lejera si sanatoasa pentru silueta, va recomand tonul, somonul sau sardinele, carne de pui si de curcan, fileuri de peste, nuci, orez brun sau chiar si paste din cereale integrale. In ceea ce priveste ora cinei, aceasta variaza, insa o regula ramane de sine statatoare: nu mancati cu mai mult de doua ore inainte de somn“, explica specialistul in nutritie, Dr. Vera Daghie.
4. Schimbarile drastice va afecteaza metabolismul
Daca o perioada in care am consumat alimente in cantitati mari , metabolismul si intregul organism va fi bulversat daca reducem drastic cantitatea de mancare, iar dezechilibrele nu vor intarzia sa apara: fluctuatii de greutate, cresteri nejustificate in greutate sau cresterea colesterolului.
Priviti mai degraba dieta ca pe un regim de viata sanatos, menit sa ajute la echilibrarea meselor si asigurarea unui nivel constant de calorii zilnice. Daca ati “pacatuit” si ati mancat dulciuri si cartofi prajiti, este doar un hop peste care trebuie sa treceti, important este sa nu renuntati la noul program alimentar.