5 alimente sănătoase care pot dăuna


Da, chiar poate dăuna un anumit fel de aliment chiar dacă la prima vedere este sănătos. 


A-ți alege un mod de viață sănătos este foarte dificil în zilele noastre, mai ales dacă aveți un stil de viață aglomerat și sunteți adesea mereu pe fugă.

Vă deplasați la un magazin și luați o casoletă care are eticheta "bio" sau "mâncare sănătoasă", dar gândiți-vă la ce faceți. Nu întotdeauna ce scrie este adevărat.

Mai jos este un top al alimentelor care nu sunt în totaliate benefice pentru corpul nostru.


1. Chipsurile Vegetale

Într-adevăr este o idee bună de a schimba produsele pe bază de cartofi pentru legume, dar de fapt contează metoda în care acestea sunt gătite. Foarte mulți nutrienți sunt pierduți atunci când legumele sunt gătite.

2. Sucul de fructe

Sucurile de fructe sunt pline de zaharuri naturale. Desigur, organismul are nevoie de zahăr pentru energie, dar dacă organismul nu poate procesa excesul de zahăr, acesta va fi transformat în grăsime.

3. Cerealele

Trebuie să fii precaut în ceea ce privește consumul de cereale. Un castron de cerelea este foarte bogat în zahăr. Este recomandat evitarea acestora.

4. Fructele uscate

Chiar dacă aveți tendința de a mânca fructe uscate ca pe niște snacks-uri, de preferat este să încercați fructele proaspete. Fructele uscate își pierd surplusul de zahăr și de calorii, dar și fibra care este conservată și se deshidratează. Fructele uscate pot crea dependență.

5. Cușcuș

Cunoscute ca super-boabele, cușcușul are de fapt o valoare nutrițională foarte asemănătoare cu pastele albe. Cușcușul îngrașă dacă este consumat în mod excesiv.

  • 5 alimente sănătoase care pot dăuna

related posts

Modifică setările cookies