1. Evita produsele care au mai mult de 5 ingrediente. Citeste cu atentie etichetele si alege intotdeauna produsele care contin in topul listei de ingrediente doar substante sanatoase. De exemplu, cauta ciocolata cu unt de cacao sau cacao drept prim ingredient.
2. Consuma cat mai multe alimente care cresc in natura. Astfel, ai garantia ca au nutrienti de calitate si nu contin conservanti si aditivi periculosi.
3. Fereste-te de produsele care au zaharul drept prim ingredient. Daca le consumi in cantitati mari, carbohidratii care se absorb rapid se transforma in grasimi.
4. Nu cumpara alimente care contin ingrediente cu nume greu de pronuntat. Cu siguranta, sunt chimicale, iar consumul lor pe termen lung te poate imbolnavi.
5. Mananca alimente care se degradeaza rapid. Daca ai cumparat produse perisabile care tin saptamani bune in frigider sau in camara dupa ce le-ai desfacut si nu le ataca bacteriile, asta inseamna ca abunda in elemente nenaturale, care trebuie evitate.