Iata ce a consumat Cori in perioada in care a slabit 40 de kilograme.
Suc de rosii: bun la gust, tine de foame, se gaseste in orice bar (atentie, nu Bloody Mary, doar sucul de rosii)
Limonada cu miere, menta, portocale
Fresh dar max 250ml + apa
Lactate: sana, iaurt de baut, chefir – le gasesti aproape la orice chiosc sau benzinarie
La restaurant: carne si peste la gratar cu orice fel de leguma in afara de cartofi (fierte, la gratar, la cuptor) si multe salate.
Aici alegerile sunt mai generoase : ideale sunt salatele cu multe legume si carne slaba, de exemplu salata cu muschi de vita si sos gorgonzola, salata cu ton sau somon, salata cu pui sau curcan si cele cu mozzarella. Cheia succesului este sa ceri sosul separat si sa adaugi doar o cantitate mica din dressing, folosind in rest ulei de masline si zeama de lamaie pentru gust.
Regula de baza la restaurant este sa eviti painea, pastele, pizza, cartofii si orezul, pentru ca in general portiile sunt mai mari decat am avea nevoie si caloriile se aduna imediat!
CE SA MANANCI LA MICUL DEJUN
La micul dejun e important sa mananci sanatos si satios.
Alimentele care fac baza unui mic dejun echilibrat sunt :
- lactate integrale cu continut moderat de grasime – iaurt, sana, kefir, branzica de casa, cas, telemea de vaca sau capra ;
-ouale nu mai mult de un ou pe zi;
- carne slaba la gratar, rece, cu diverse condimente - o alternativa la mezelurile atat de nesanatoase ;
- legume proaspete – cele mai comode sunt rosiile, ardeii, castravetii, andivele, ridichile si guliile, care pot fi consummate ca atare, fara a le mai prepara in vreun fel, cerealele integrale adevarate
- fulgi de secara, ovaz, orz, quinoa, amestecate cu o cantitate mica de suc de fructe sau legume sau, in extremis, cu putin iaurt sau branzica de casa.
Incearca sa mananci in fiecare zi altceva, pentru a evita monotonia si plictiseala. Portia de legume este de 250 de g, Portia de carne de 100 de g, Portia de cereale este de 3-5 linguri rase si portia de lactate de 150 de g.
CE SA MANANCI LA PRANZ
La pranz e ideal sa optezi pentru legume si carne slaba. Incearca sa eviti mancarurile gatite traditional, pentru ca de obicei au foarte mult ulei si ingrasa. Alege in schimb mixuri de legume si salate.
Portia de carne nu trebuie sa depaseasca 150 de g si cea de legume poate avea 300 de g in total. Nu uita sa adaugi o lingura de ulei peste legume sau salata si apeleaza la condimentele naturale pentru gust.
Farfuria ideala ar trebui sa contina 250-300 de g de legume de sezon (evita intotdeauna cartofii), 150 de g de carne (ne referim la cantitatea gatita) si poti adauga, in zilele in care mergi la sala, 3 linguri de orez integral, quinoa, hrisca, amaranth sau orez salbatic, toate fierte .
CE SA MANANCI LA CINA
La cina poti opta pentru peste cu legume sau o salata generoasa, iar in zilele cu antrenament poti apela si la carnea rosie de vita, cu conditia sa fie slaba. Ideal e sa alegi 100 de g de carne (poti manca pana la 150 de g de peste oceanic), 200 de g de legume si o salata verde mica. Peste salata si legume ar trebui sa adaugi cate o lingurita de ulei de masline, samburi de struguri sau seminte de in.
CE MANANCI INTRE MESE
Intre mese e important sa ai cate o gustare. Dimineata, intre micul dejun si pranz iti recomand sa alegi 300 de g de fructe de sezon.
Dupa pranz, nu uita de un iaurt mic si cateva nuci sau migdale crude. Alege un borcan mic de iaurt natural si un pumn mic de nuci crude. Iti vor da mineralele de care ai nevoie si te ajuta sa iti controlezi apetitul pana la cina. Mai ales daca faci antrenamente seara, e important sa nu sari peste gustarea de a doua zi.
E important sa te hidratezi foarte bine, asa ca tine mereu langa tine o sticla de apa. Dupa sala te poti bucura de un suc natural de fructe de sezon sau o limonada cu menta, dar nu uita ca si fructele in exces pot incetini slabirea. Evita chimicalele si alimentele procesate si o sa simti cat de eficient este acest plan alimentar!