Afla de ce te-ai ingrasat ca sa poti sa slabesti VIDEO


„Atunci cand incercam o metoda de slabit, e bine sa se caute in primul rand cauza ingrasarii”, spune medicul naturopat Cristina Bogdan, care ne arata care sunt principalele 4 cauze ale ingrasarii.
 


 1. Dezechilibrul hormonal sau dezechilibrarea metabolismului lipidic sau glucidic
„Sunt persoane care se pot ingrasa fie din cauza unui dezechilibru hormonal, fie  a unei tendinte de dezechilibrare a metabolismului lipidic sau glucidic. Deci pot avea variatii de glicemie, fie foarte ridicata, fie foarte scazuta, variatii ale trigliceridelor, ale colesterolului, deci pot fi si cauze organice”, explica dr. naturopat Cristina Bogdan.

 2. Excesul de alimente
„Ingrasarea poate avea si cauza alimentara – fie un exces de alimente, fie o alimentatie incorecta, tip fast food”

3. Mancatul la ore nepotrivite
„Sunt si persoane care consuma alimente corecte din punct de vedere al originilor, in combinatii corecte, dar uita cand sa le manance.  Am ajuns sa mancam in fuga, am ajuns sa mancam la calculator, la televizor, uitam sa digeram si sa avem grija de digestie. In aceste conditii organismul incearca sa isi asigure niste rezerve”, explica Cristina Bogdan.

 4. O alimentatie intr-un ritm necorespunzator

„Exista mitul ca mancand de putine ori pe zi, de exemplu de doua ori, se slabeste. O perioada organismul functioneaza asa, dupa care organismul isi schimba sistemul de metabolizare si trece pe functionarea in „sistem de razboi” – adica orice aliment introdus in tubul digestiv nu va mai fi supus digerarii si eliminarii, ci va fi transformat in depozite . Deci practic, in timp, cu cat se mananca mai putin se poate ajunge la activarea unor mecanisme de depozitare”, spune Cristina Bogdan.

„Exista si persoane care vor sa slabeasca, dar organismul lor din punct de vedere constitutional, al tipului de structura, constitutie si metabolic nu permit acest lucru. Si atunci recurg la infometare sau la exces de medicamente pentru slabit”, mai spune Cristina Bogdan.
 

related posts

Modifică setările cookies