Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, exista deja un miliard de persoane diagnosticate cu intoleranta alimentara, iar OMS estimeaza ca pana in anul 2015 aceasta cifra va ajunge la 2,5 miliarde (WHO, JUNE 2006).
Simptomele pe care aceste persoane le semnaleaza sunt de obicei: oboseala, dureri de cap, reumatism, balonare, imposibilitatea de a slabi. In mod surprinzator, oamenii isi fac singuri rau fara sa stie prin faptul ca ingera in mod constant alimente la care sunt intoleranti. Iata ce se intampla cu ele in momentul in care ajung in stomac: lipsa anumitor enzime din corp provoaca tulburari in flora intestinala si impiedica descompunerea aminoacizilor. Ajungand ca atare in sange, ei provoaca o reactie de respingere din partea organismului nostru.
Acest fenomen poate fi cauza multor boli, si poate fi evitat cu usurinta daca faceti un test care sa va arate ce alimente ar trebui sa evitati.
Unii pacienti sufera mici drame cand afla, de exemplu, ca sunt intoleranti la drojdie pentru ca ea se gaseste nu numai in paine, dar si in vin, bere, sos de soia, branzeturi fermentate. Numai ca medicul poate avea vesti bune: daca tii o anumita dieta pentru cateva saptamani si introduci treptat un anumit aliment in meniul tau, corpul va putea sa-l proceseze fara a-ti face rau.