Cum sa mananci sanatos si sa nu te ingrasi de sarbatori


Medicii ne recomanda tuturor, ca in perioada sarbatorilor de iarna, sa evitam consumul excesiv de alimente si de alcool si sa facem multa miscare in aer liber, pentru a preveni riscul de imbolnavire.


Specialistii spun ca organismul nu trebuie supraincarcat cu alimente greu digerabile, precum carnea de porc sau alte produse de sezon, ca de exemplu carnati, caltabos, slanina, toba. Aceste preparate trebuie consumate cu moderatie si, in niciun caz, la masa de seara.

Este bine sa fie evitata prajirea alimentelor pentru preparare, fiind de preferat ca acestea sa fie fierte, coapte sau facute pe gratar.

La cinele festive nu trebuie sa lipseasca legumele si fructele, mai recomanda medicii.

In perioada sarbatorilor de iarna, alimentatia trebuie sa fie cat mai diversificata, cuprinzand zilnic cereale (200-350 de grame de paine integrala), legume (minimum 300 de grame), fructe (minimum 450 de grame), lapte si derivate (500 de mililitri de lapte sau de iaurt).

Aportul de lichide trebuie sa fie de minimum 1,5 litri pe zi (apa, ceaiuri de plante neindulcite), iar alimentele trebuie sa aiba termenul de garantie afisat pe ambalaj.

related posts

Modifică setările cookies