Cum sa slabesti combinand inteligent alimentele


Pierderea in greutate nu presupune doar o restrictie calorica si intensificarea programului de fitness, sustin medicii nutritionisti. Potrivit expertilor, atunci cand vrem sa slabim, trebuie sa acordam o atentie deosebita felului in care combinam alimentele. Acest aspect are rolul de a intensifica arderea grasimilor, accelerand metabolismul. Iata care sunt cele mai bune si mai periculoase combinatii alimentare atunci cand urmezi un program de slabit.
 


“In natura nu exista un aliment care sa contina toate principiile nutritive si al carui consum exclusiv sa poata asigura materiile necesare metabolismului. Prin urmare, avem nevoie de asocieri, produsele se completeaza intre ele”, precizeaza medicul nutritionist Mihaela Bilic, autoarea cartii “Traiesc, deci ma abtin”.

Ce este bun:

Sandviciul perfect trebuie sa contina o cantitate moderata de carne sau branzeturi, o felie de paine si legume proaspete . “De cele mai multe ori avem tendinta de a renunta complet la paine atunci cand vrem sa urmam un regim. Nu painea ingrasa, ci alimentele pe care le mancam impreuna cu aceasta. Pentru ca procesul de slabire sa nu fie compromis din cauza painii, optati pentru variantele integrale, deoarece sunt bogate in fibre, vitamine si minerale, necesare pentru accelerarea metabolismului”, precizeaza dr. Bilic.

Pestele trebuie asociat cu o portie de cartofi natur si cu lamaie. Pestele nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta. Acesta este bogat in proteine si acizi grasi esentiali. In privinta acestui aliment, problema apare atunci cand vine vorba de felul in care este preparat. Evitati pestele pane sau prajit, conservele de peste in ulei si salatele de peste cu maioneza, indica nutritionistul.

Citeste mai multe despre o asociere corecta a alimentelor pe doctorbilic.com.

related posts

Modifică setările cookies