In sezonul rece, pietele si supermarketurile sunt invadate de legume cu gust indoielnic. Daca mai punem la socoteala faptul ca ardeii si rosiile perfecte au o multime de conservanti, nu ne mai ramane decat sa ne orientam catre verdeturi, care au mai mult din savoarea celor de primavara. Asadar, alege cu incredere dintre diversele soritmente de plante pentru salata precum icebergul, valeriana, spanacul sau laptuca. Cand le cumperi insa, achizitionarea lor trebuie sa tina cont de niste reguli pentru a te bucura de toate beneficiile lor.
1. Intotdeauna depoziteaza salatele in frigider
2. Inainte de a le cumpara, asigura-te ca sunt fragede si ca nu au pete
3. Pentru ca sunt perisabile, consuma-le in maximum 3 zile
4. Daca sunt organice, ai grija sa nu misune printre frunze vietati care se dezvolta in lipsa ingrasaminentelor chimice
5. Depoziteaza-le in frigider, in pungi care se sigileaza, alaturi de cateva servetele care sa absoarba apa
6. Nu inghesui plantele in pungi pentru ca se strica mai repede
7. Nu le pune langa fructe, mai ales langa mere. Acestea emana un gaz care degradeaza verdeturile
8. Spala-le intotdeauna cu atentie, sub un jet de apa rece, chiar daca pe pungi scrie ca sunt deja curatate.