Sfatul medicului: inlocuieste cafeaua cu ceaiul verde!


Cafeaua si ceaiul verde sunt doua bauturi care ne dau energie pe tot parcursul zilei. Dar care dintre acestea este mai sanatoasa? Perfecte.ro a cerut sfatul medicului naturopat Daniela Busneag. "Este bine sa inlocuiesti cafeaua cu ceaiul verde, pentru ca o cana de cafea consumata zi de zi timp de 20 de ani ne va arata in analize ca avem acel LDL - denumit si "colesterol rau", a spus pentru Perfecte.ro Daniela Busneag.


"Atunci cand spalam ibricul de cafea ne ramane pe maini o grasime - este de fapt, colesterol negativ care in timp se depune pe arterele si pe venele noastre. Ceaiul verde are o actiune extraordinara, in primul rand pentru ca induce termogeneza, adica o topire a grasimilor de pe vasele de sange", a spus Daniela Busneag, medic specialist cu competente in api-fitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital.

Atunci cand bem cafea actiunea de energizare este imediata, insa cand bem ceai verde starea de excitare psihica este mult mai mult timp intretinuta. Efectele se vad timp de 8-12 ore. Are si el cafeina, insa nu are efectele toxice ale cafelei. Este un foarte bun antioxidant, adica actioneaza impotriva radicalilor liberi, care sunt responsabili de imbatranirea noastra, de producerea tumorilor si de aparitia cancerului.

Sunt recomandate 2-3 cani de ceai verde pe zi. Acesta este insa contraindicat in sarcina si persoanelor care au carenta de fier si calciu, acestora putandu-le crea o stare de ameteala.

related posts

Modifică setările cookies