Tii dieta si nu slabesti? Afla de ce!


Tii dieta si nu slabesti? Inseamna ca nu o tii cum trebuie! Perfecte.ro a consultat-o pe experta in nutritie Mihaela Bilic sa iti spuna unde gresesti. "Doua dintre cauzele principale pentru care curele de slabire esueaza sunt dietele prea permisive si efectul yo-yo", ne-a explicat Mihaela Bilic. Afla mai multe!


Iata doua cauze ale esecului curei tale de slabire:

1. Dieta prea permisiva

Cateodata cura de slabire nu da rezultate pentru ca este mult prea permisiva sau noi nu o respectam cu strictete. Cea mai buna dovada pentru un organism ca are un aport caloric mai mic decat nevoie lui este slabitul. "O doamna care este la cura de slabire si care vede ca nu are rezultate trebuie sa isi puna problema ca ii da organismului mai mult decat are nevoie. Balanta energetica a organismului nu poate fi pacalita: cat ii dam, atata consuma, iar daca ii dam mai putin decat are nevoie este nevoit sa slabeasca", spune Mihaela Bilic.

2. Efectul yo-yo al curelor de slabire repetate la nesfarsit

Un alt motiv este repetarea dietei pe sistemul yo-yo. "Slabim in momentul in care tinem cura de slabire, ne reingrasam, apoi tinem iar dieta, slabim, ne ingrasam la loc si tot asa... Aceasta joaca cu kilogramele duce la modificarea compozitiei corporale", explica Mihaela Bilic.

Astfel, o persoana care a tinut 5-10 diete pe parcursul timpului, in momentul in care vrea sa puna din nou in practica dieta cu care era obisnuita si care dadea rezultate, va avea surpriza ca nu mai are nici macar 50 la suta din rezultate la repetarea ei.

De ce? "Pentru ca spre deosebire de punctul de plecare cand organismul poate avea o cantitate de grasime de 20 la suta, prin nenumarate cure de slabire nu facem decat sa pierdem din masa musculara, iar in momentul in care ne reingrasam sa castigam grasime", spune Mihaela Bilic.

"Chiar daca mentinem acelasi numar de kg, dupa nenumarate cure de slabire nu vor fi reprezentate de aceeasi cantitate de masa musculara si de grasime, ci vor fi reprezentate de mult mai multa grasime. Grasimea nu consuma calorii, numai muschii consuma energie", mai spune experta in nutritie.
 

related posts

Modifică setările cookies