Sa incepem cu sarmalele! Cu cat au mai multa grasime, cu atat sunt mai gustoase! Daca vrei sa nu se depuna la talie si aripioare, incearca sa mananci doar doua pe zi. Incalzeste-le in apa sau in bors ca sa se lase cat mai multa grasime din ele. Si daca esti intrebata ce bunatati vrei de Sarbatori, sugereaza-le rudelor sa-ti faca sarmale de pui sau de curcan. Nu sunt la fel de gustoase, dar vestea buna este ca poti manca fara probleme 4-5 bucati. Mai este un secret: carnea tocata folosita poate fi jumatate de vita, jumatate de porc (de preferat pulpa cat mai slaba) si gustul va fi neschimbat.
Despre salata boeuf, nutritionsitul Mihaela Bilic spune ca teoretic, aceasta este o combinatie de legume fierte si carne de vita slaba. Problema este maioneza, dar si in privinta celebrei salate, exista variante mai usoare. Incearca sa consumi salata boeuf cu maioneza light si poti face o economie substantiala de calorii: 1 lingura de maioneza normala = 150 calorii; o lingura de maioneza „light” = 30 calorii. In plus, poti evita ornarea cu maioneza .
Cat despre preparatele din carne de porc, opteaza pentru cele care au mai putina grasime. Evita tocatura, tochiturile, soriciul si consuma muschiulet afumat si pastrama, in locul carnatilor si tobei. Mananca friptura din carne mai slaba cu muraturi. Daca se poate, evita garniturile din cartofi.
Afla mai multe despre cum poti sa mananci si sa bei de Sarbatori fara sa te ingrasi de pe doctorbilic.com