Intr-un studiu recent publicat in American Journal of Clinical Nutrition se arata faptul ca toti cei care iau gustari intre mese au un risc cu 60 la suta mai mic sa se ingrase decat cei care respecta un program strict de trei mese pe zi. Mai mult, cei care prefera gustarile usoare precum un iaurt, un fruct sau un amestec de nuci si fructe uscate au cu 13 la suta mai putine riscuri sa faca burta si colacei.
"Daca stai ore in sir fara sa mananci nimic, atunci iti creste necontrolat apetitul" spune Paulette Lambert, directorul Institutului de Sanatate si Nutritie din California. "In aceste conditii, tentatia de a consuma alimente bogate in carbohidrati este mare. Iar daca meniul abunda in aceste produse, organismul secreta multa insulina pentru a procesa zaharul, situatie in care creste si cantitatea de grasime din corp. Iar aceasta se depune mai ales in jurul abdomenului" avertizeaza Paulette Lambert.
Pentru a evita aceste neplaceri, nutritionistii ne sfatuiesc sa nu lasam sa treaca mai mult de 5 ore intre mese. Astfel, un program corect al consumului de alimente trebuie sa includa obligatoriu micul dejun, pranzul si cina, alaturi de doua gustari de maximum 200 de calorii fiecare.