7 ponturi de călătorie cu avionul în plină epidemie de coronavirus


România a suspendat toate zborurile către și dinspre Italia din cauza epidemiei de coronavirus, dar transporturile aeriene continuă în alte părți ale Europei și lumii.


Dacă trebuie neapărat să zbori cu avionul, e bine să știi că există câteva măsuri de siguranță pe care le poți lua fără să riști să contractezi virusul SARS-CoV-2.

1. Spală-ți mâinile cu apă și săpun imediat ce ai trecut de controlul de securitate. Poți folosi și soluție pe bază de alcool, însă îndepărtează toate inelele și verighetele de pe degete, în oricare dintre situații! Tăvile în care îți depui lucrurile personale în vederea scanării computerizate sunt pline de bacterii, microbi și virusuri, iar unele studii susțin că găsești mai puțin pericol pe colacul de WC de acasă.

2. Nu-ți usca mâinile la uscătoarele cu aer cald sau la aparatele cu jet de aer din toaletele aeroportului deoarece acestea vor împrăștia și mai mult bacteriile. Un studiu din 2014 a demonstrat că numărul bacteriilor din apropierea aparatelor cu jet de aer în uz a fost de 4,5 ori mai mare decât în cazul folosirii șervețelelor de hârtie. În cazul uscătoarelor cu aer cald, diferența este și mai mare: de 27 de ori mai multe bacterii decât în cazul hârtiei.

Citește continuarea pe www.danbrumar.ro!

Sursa foto: Shutersctock

a mai scris și

Modifică setările cookies