Ce este sindromul de burnout, „boala profesională a secolului”, și cum îl deosebești de depresie și anxietate


Dacă există ceva care ne-a afectat mai mult decât însingurarea cauzată de izolarea la domiciliu, în cei doi ani de pandemie, acesta este sentimentul de epuizare. Mulți dintre noi am muncit mai mult, poate cu rezultate mai slabe, iar chestia e că nu te poți fi considera vinovat pentru asta.


Cei care înțelegeți ce spun v-ați putea confrunta cu un fenomen care a fost accentuat de incertitudinile și constrângerile din ultima perioadă. Ei bine, aflați că acest ceva are un nume și se cheamă „burnout”.

Se vorbește tot mai mult de această problemă de sănătate mintală care, aproape pe nesimțite, a devenit boala profesională a secolului. O spun specialiștii, nu eu. Ce pot eu să vă spun este cum se manifestă, cum se tratează și cum să nu o confundați cu anxietatea și despresia.

Am vorbit cu un medic psihiatru despre asta și mi-a dat câteva ponturi pe care merită să le rețineți și voi.

Sindromul de burnout reprezintă o modificare în sens negativ a conduitei unei persoane, a modului în care gândește, a percepțiilor, a comportamentului său și este cauzat de stresul prelungit la locul de muncă”, dezvăluie dr. Ioana Silion, medic primar psihiatru și doctorand în științe medicale.

Aflați pe www.danbrumar.ro tot ce trebuie să știți despre burnout și cum puteți scăpa de afecțiunea asta!

Foto: Shutterstock

a mai scris și

Modifică setările cookies