Cum e viața în China, țara care a învins criza Covid


Dacă vă spun că în China toate-s bine și frumoase, nu mă veți crede. N-aș fi crezut nici eu dacă n-aș fi avut informații de la sursă, despre o realitate care pare de neconceput în Occident: în China, viața a revenit a normal, și nu e ieri, de azi.


Un român care trăiește la Beijing de peste 20 de ani m-a făcut să mă uit cu jind spre Est. În tot acest timp priveam prelung spre Vest, crezând că de acolo trebuie să vină răspunsul la problema care preocupă cel mai mult omenirea acum: criza Covid-19.

Suntem la 45 de zile de la ultimul caz nou confirmat în Beijing, oraș cu 22 de milioane de locuitori. Dar și la 27 de zile de când zona continentală a Chinei nu a mai înregistrat niciun nou caz Covid-19 cu transmisie locală”, îmi spune prietenul Dan Tomozei, jurnalist la secția română a Radio China Internațional.

Deși pare de neconceput în Vest, China a găsit cele mai bune soluții pentru a stopa infecția cu coronavirus și pentru a le reda oamenilor viețile. 

Am aproape 300 de texte scrise pe tema Covid-19, în majoritate privind cele înregistrate în China, însă tot primesc reacții stupide atunci când scriu și repet că aici am fost și suntem liberi, am fost și suntem liniștiți”, spune românul.

Citește continuarea pe www.danbrumar.ro!

Foto: Shutterstock

a mai scris și

Modifică setările cookies