Cum să eviți depresia și însingurarea dacă ești izolat la domiciliu


Izolarea la domiciliu este cea mai importantă metodă de contracarare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 care a pus toată lumea pe jar. Însă, cei care stau închiși în propria casă pentru o perioadă mare de timp se pot simți însingurați sau pot cădea în depresie.


În încercarea de a face viața din autoizolare mai agreabilă decât este, specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) vin cu o serie de recomandări pentru toți cei care au ales să sprijine în acest fel efortul mondial de combatere a pandemiei.

Directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut apel la tinerii din lumea întreagă, dar și la cei care muncesc de acasă și respectă condițiile izolării, să încerce să ducă un regim de viață asemănător celui pe care l-au avut înainte de declararea pandemiei.

„Dacă reglementările locale sau naționale îți permit, ieși din casă pentru o plimbare, o alergare și păstrează o distanță de siguranță față de ceilalți. Dacă nu poți ieși din casă, caută un filmuleț cu exerciții fizice disponibile online, dansează, fă yoga sau urcă și coboară scările”, este una dintre recomandările OMS.

Citește toate sfaturile dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus pe www.danbrumar.ro!

Foto: Shutterstock

a mai scris și

Modifică setările cookies