Iar viitorul nu arată deloc precum cel din blocurile lor de desen (mai există așa ceva?), ci e presărat cu probleme în relațiile de cuplu, violență domestică, căsnicii eșuate, drame amoroase, boli greu tratabile și, poate, sarcini nedorite.
Veți spune că nici noi, nici părinții noștri, nu am avut parte de educație sexuală la școală și nu ne-am „scrântit”. De ce să ne stricăm copiii, nu? Nu, dar faptul că n-ai fost diagnosticat nu înseamnă că ești sănătos.
Cum spuneam, educația sexuală e un subiect tabu în școlile din România, chiar dacă a fost introdusă recent în programa școlară, dar eufemistic, sub numele Educație sanitară. Chiar și așa, e bine că o avem și pe asta, în anul de grație 2021, în care copiii de pe întreg globul își iau cele mai periculoase informații (dar și cele mai bune) din mediul online.
Știu că mă gândesc prea departe, având în vedere condițiile grele în care copiii din România au învățat în anul pandemiei. Tema de față a fost cumva provocată de apariția primei aplicații de educație sexuală, disponibilă gratuit în limba română pe orice telefon mobil.
Aplicația a primit numele Myra și a fost lansată de organizația Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală. Citește totul despre această aplicație pe www.danbrumar.ro!
Foto: Shutterstock