Întrebări pentru sine: Femeie, trezește-te!


Când a fost utima dată, când chiar ai mirosit o floare?


Fii sinceră și spune-ți când a fost ultima dată când aroma unui trandafir te-a “îmbătat”, mireasma te-a făcut să închizi ochii și să adulmeci dulceață? Când a fost ultima dată când te-ai simțit femeie?

Când te-ai admirat in oglindă? Ți-ai admirat buzele, părul, zâmbetul,trupul? Așa cum te-a lăsat natura?

Tu îți aduce aminte când a fost ultima dată când te-ai iubit fară machiaj, fară farduri, fără rochii scumpe,fară pantofi cu toc? Și nu ma ințelege greșit, toate accesoriile acestea își au rostul în viața noastră, dar aici vreau să cobor adânc în inima ta.

Când a fost ultima dată când ți-ai zambit în oglindă pentru că iți place și ești mândră de ceea ce vezi?

Când închizi ochii te îmbrățișezi pe dinăuntru cu dragoste și bucurie pentru că trăiești?Pentru că exiști? Pentru că respiri? Înțelegi ce spun?

Din păcate pentru multe dintre noi toate aceste întrebări nu trezesc nimic din realitatea zilei de azi, toate suntem intr-o fugă continuă. Viața e pe repede înainte mai ales acum dupa pandemie,toată lumea încearcă să trăiască într-un pas alert timpul pierdut în ultimii doi ani. Tot mai multe ieșiri, petreceri, nunți, botezuri, orice distragere din exterior pentru a da acea mica “senzație” de bucurie, de moment, de o zi, de câteva zile, iar după se simt la fel de goi, de triști, de plicisiți la interior.

Pentru mine pandemia a fost timpul meu calitativ petrecut cu mine, sincer nici nu am simțit pandemia, pentru că pacea mea interioră nu a fost afectată de bulversarea globală exterioară.

Trăim într-o societate în care dacă nu ești conformă cu normele nescrise, nu faci parte din “turmă”.  Și mă voi exprima așa, pentru a atrage atenția asupra faptului că tu ești unică, individuală, și biologic vorbind nu ai cum să fii la fel ca altă persoană, dar din păcate, avem tendința să practicăm o serie de “ritualuri” de apartență la colectivitate, ca de exemplu: îmi cumpăr cuptor marca X, pentru că și-a luat vecina, nu contează că eu am un cuptor bun și funcțional, sau trebuie “musai” să mă mărit pana la 30 de ani, și te minți în sine ta, că ai procedat corect, pentru că așa face lumea, deși zile mai târziu nu te simți fericită și continui să trăiești așa, să pictezi exteriorul cu lucruri, motive, scuze, de ce nu ești fericită, și de cele mai multe ori, te minți crunt: toată lumea e de vină pentru nefericirea ta, mai puțin Tu. 

De cele mai multe ori apare fraza ”dacă aveam și eu bani așa, vai da unde eram eu”, ”Kylie Jenner arată, așa de bine, pentru că are bani”, nu pentru că ar avea grijă de ea, nu pentru că a reușit prin forțele proprii să-și creeze viața dupa propriile idei și valori, sau un alt exemplu mai banal, de care majoritatea suntem vinovate: ”dieta nu funcționează deloc, am încercat 3 zile și nu văd nicio schimbare”, și o ținem tot așa în scuze, motive exterioare și alte minciuni pe care ni le spunem, și continuam să facem aceleași acțiuni repetitiv, în speranța că vom avea alte rezultate. 

Arunci cu banii pe ieșiri cu oameni pe care nu îi suporți, pe rochii care nu îți plac, pe pantofi care îți plac, dar nu ai unde să îi porți, pentru că tu practic urmărești emoția, emoție care din păcate nu mai vine din interiorul tău, și o cauți în altă parte.

Înca mai citești ce scriu? Te regăsești în aceste rânduri? Înseamnă că ești pe drumul cel bun si îți dorești să fii autoarea propriei vieți. Dacă ai ști cât de ușor este să pășești pe un nou drum, să te descoperi, să te iubești, să te apreciezi, să fii atât de plină de tine, că niciun comentariu negativ să te atingă, să ajungi să nu mai percepi negativitatea în viața ta, cam cât ai da să fii fericită, ce preț are fericirea ta?

Pe site-ul nostru Arta de a fi femeie.ro, gasești această mână de ajutor, de care ai nevoie, să ieși din cochilia ta, să respiri fericire prin toți porii indiferent de ce se întâmplă în jurul tău. Odată ce începi, singura ta problemă va fi, ”of de ce nu am început mai de mult”. Ce zici? Ți-am captat atenția? Și nu ține secretul pentru tine ajută-le și pe prietenele tale, pe mama ta, sora ta, până și pe bunica, nu există vârsta limită în feminitate. Dacă ai ști cu câtă căldură, ți-am scris acest mesaj și mai ales cu câtă căldură abia aștept să te cunoști pe tine cea din viitor.

Și dacă încă nu te-am convins la o schimbare, te mai întreb: cât de jos ar trebui să cazi, ca să-ți dai seama, că pentru a fi bine cu alții, trebuie să fii bine cu tine însăți? Știi ca la sfârșitul vieții tale doar inima ta încetează să bată, restul continuă să bată în lipsa ta? Știu că sunt dură, dar nu asta este intenția mea, eu vreau doar să te trezești și să te trăiești pe tine. Totul în viață este alegerea ta, absolut totul. Mai citește asta incă odată, și de câte ori ai nevoie. Te îmbrătișez cu caldură și abia aștept sa ne cunoaștem.

a mai scris și

Modifică setările cookies