Dan Tomozei este jurnalist și, de 9 ani, trăiește la Beijing împreună cu soția lui și cele două fete ale lor. Românul se declară uimit de modul în care au reacționat europenii la epidemia de coronavirus din China. El cred că oamenii din Vest au fost induși în eroare de presa în căutare de senzațional și de grupuri de interese conectate politic.
„Dacă ar fi să mă iau numai după mesajele și telefoanele pe care le primesc de la cunoscuții din România și din Europa ar trebui să intru singur în carantină, deși nu sunt motive”, spune jurnalistul român, care mărturisește că viața familiei sale s-a schimbat foarte puțin din cauza coronavirusului. Capitala Beijing, situată în provincia Hebei, se află la 1.152 km de Wuhan (provincia Hubei), focarul coronavirusului. O distanță mult mai mică decât cea dintre Wuhan și București.
Dan Tomozei atrage atenția tuturor că situația reală este prezentată voit exagerat, pentru îngenuncherea Chinei.
„În mentalitatea Războiului Rece în care trăiesc mulți politicieni occidentali, și constat că și enorm de mulți europeni, nu sunt mirat să observ cum epidemia de la Wuhan este exploatată politic și economic”, adaugă Tomozei, care sugerează că poporul chinez se va ridica și după această cădere.
Jurnalistul român explică într-un interviu care sunt restricțiile impuse de autoritățile chineze, cum e viața în zona focarului de coronavirus, ce efect au dezinformările din presa de la București și din alte orașe europene și cum se văd din China cozile din magazinele alimentare românești.
Citește interviul complet pe www.danbrumar.ro!